Όταν οι σούπερ σταρ τραγούδησαν από το σπίτι για τον κορωνοϊό: Οι καλύτερες στιγμές της μαραθώνιας συναυλίας

Όταν οι σούπερ σταρ τραγούδησαν από το σπίτι για τον κορωνοϊό: Οι καλύτερες στιγμές της μαραθώνιας συναυλίας

Οι αειθαλείς Rolling Stones,  η συγκίνηση της Taylor Swift, η υπέρλαμπρη J Lo και τα 128 εκατ. δολάρια που συγκεντρώθηκαν

Together_At_Home

Ήταν η μεγαλύτερη παγκόσμια διαδικτυακή συναυλία που έχει διοργανωθεί ποτέ στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής! Ξεκίνησε από μια πρωτοβουλία της Lady Gaga και κατέληξε σε μια από τις πιο πολυπληθέστερες και πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις αλληλεγγύης όλων των εποχών. Η παγκόσμια απειλή του κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε ολόκληρη την υφήλιο και απειλεί με μια νέα, πρωτοφανή παγκόσμια οικονομική κρίση, ένωσε περισσότερους από εκατό διάσημους μουσικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην μαραθώνια διαδικτυακή συναυλία με τίτλο «One World Together at Home» που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, ώρα Ελλάδος, καταφέρνοντας τα συγκεντρώσουν σχεδόν 128 εκατ. δολάρια για την στήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Μπορεί να μην υπήρχε ο τέλειος ήχος ή τα εντυπωσιακά φωτιστικά συστήματα των λαμπερών συναυλιακών σόου, ωστόσο, ήταν η πρώτη φορά που η υφήλιος παρακολούθησε αστέρια πρώτου μεγέθους όπως οι Rolling Stones, η Τζένιφερ Λόπεζ o Στίβι Γουόντερ, ο Πολ Μακ Κάρντεϊ και δεκάδες ακόμη, να τραγουδούν από τα σπίτια τους, σε μια κοινή γιγαντιαία σπιτική συναυλία.

Η μαραθώνια μετάδοση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη. Ένα προκαταρκτικό σόου διάρκειας έξι ωρών και το κυρίως σόου, με παρουσιαστές τους Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel and Stephen Colbert, που διήρκεσε δύο ώρες, και προβλήθηκε από αρκετά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

«Σε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, είμαστε μαζί μας. Ευχαριστούμε που είστε εδώ για μάς»: Με αυτό το μήνυμα δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη του σόου το οποίο είχε πολλές καλές στιγμές αλλά και τα αναμενόμενα τεχνικά προβλήματα τα οποία, ωστόσο, εξαφανίστηκαν μέσα στην καθολική διάθεση προσφοράς και το κλίμα συγκίνησης.

 Οι καλύτερες στιγμές

Οι παππούδες της ροκ, οι αγέραστοι Rolling Stones, έχουν αποδείξει πως τίποτα δεν είναι αδύνατο γι’ αυτούς. Κατάφεραν λοιπόν να παίξουν το τραγούδι "You Can't Always Get What You Want" , όλοι μαζί μεν εξ αποστάσεως δε. Πρώτος εμφανίστηκε ο αειθαλής Mick Jagger με την κιθάρα του για να ακολουθήσουν, σταδιακά, ένας – ένας, και οι υπόλοιποι τρεις γερόλυκοι. Τις εντυπώσεις πάντως έκλεψε ο Charlie Watts ο οποίος έπαιζε ντραμς…στον αέρα!

The Rolling Stones perform "You Can't Always Get What You Want" |  | One World: Together At Home

Η Taylor Swift πίστευε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ ξανατραγουδήσω το κομμάτι «Soon You ‘II Get Better» από τότε που η μητέρα της ξεκίνησε να δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Τελικά όμως το έκανε για όλους εκείνους που δίνουν την δική τους μάχη με τον κορωνοϊό, σε ολόκληρο τον κόσμο, και παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή.  Η ερμηνεία της ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που τα μάτια της φαίνονταν υγρά κι η ίδια έμοιαζε να προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Taylor Swift performs "Soon You'll Get Better" | One World: Together At Home

Ο Stevie Wonder, πάλι, συγκίνησε, αφιερώνοντας το τραγούδι «Lean on Me», στον δημιουργό του, τον σημαντικό τραγουδοποιό, Bill Withers, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες. «Στις δύσκολες περιστάσεις, όπως αυτή που ζούμε, πρέπει να στηρζόμαστε ο ένας στον άλλο» είπε πριν ξεκινήσει να παίζει στο πιάνο του και να τραγουδά.

Stevie Wonder performs "Lean On Me" & "Love's In Need of Love Today | One World: Together At Home
Κλείσιμο



Όσο για την Jenifer Lopez; Ήταν η ζωντανή απόδειξη του γεγονότος πως μια πραγματική σταρ μπορεί να λάμπει ακόμη κι όταν βρίσκεται σε καραντίνα. Απλά ντυμένη μεν αλλά καλοχτενισμένη και με ένα μακιγιάζ ειδικό για την περίσταση, ερμήνευσε, με ιδιαίτερο πάθος, το τραγούδι της Barbara Streizand «People», καθισμένη στον κήπο της έπαυλής της με φόντο ένα δέντρο στολισμένο σε εκατοντάδες αναμμένα λαμπάκια

J Lo performs "People" | One World: Together at Home


Αντιθέτως, η Lady Gaga, όμως, έκανε την πιο λιτή εμφάνιση της ζωής της. Με τα μαλλιά της πιασμένα, χωρίς τις συνηθισμένες στυλιστικές υπερβολές, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την διοργάνωση του μεγάλου αυτού φιλανθρωπικού σόου, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάζονται σκληρά και με αυταπάρνηση στον τομέα της υγείας για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, έπαιξε στο πιάνο και ερμήνευσε το κομμάτι «Smile» θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

 

Lady Gaga performs "Smile" | One World: Together At Home

 

 Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Αγωνιούν στην κυβέρνηση για την τήρηση των μέτρων

Επίδομα 800 ευρώ: Επεκτείνονται οι δικαιούχοι - Δείτε τις νέες κατηγορίες

Πέθανε από κορωνοϊό ο πρόεδρος της Βιοϊατρικής Ευάγγελος Σπανός

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης