Ο Γούντι Άλεν κατάφερε τελικά να εκδώσει την αμφιλεγόμενη αυτοβιογραφία του

Ο Γούντι Άλεν κατάφερε τελικά να εκδώσει την αμφιλεγόμενη αυτοβιογραφία του

Μετά την αρχική ακύρωση της κυκλοφορίας λόγω αντιδράσεων το «Apropos of Nothing» κυκλοφόρησε χθες από άλλο εκδοτικό οίκo

woody

Τίποτα δεν φαίνεται ικανό να εμποδίσει τα σχέδια του Γούντι Άλεν! Ενώ ο κόσμος ολόκληρος ζει με κομμένη την ανάσα, λόγω της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού, ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης έψαχνε να βρει νέο εκδοτικό οίκο για την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του μετά την απόφαση του οίκου Hachette να ακυρώσει την συμφωνία που είχε κάνει μαζί του εξαιτίας των  έντονων αντιδράσεων που προκλήθηκαν. Τελικά τα κατάφερε, και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, καθώς το «Apropos of Nothing», στις σελίδες του οποίου έχει καταγράψει την πολυτάραχη ζωή του, κυκλοφορεί από χθες, από τις εκδόσεις Arcade Publishing.

Προφανώς, ο εν λόγω εκδοτικός οίκος στάθμισε τα δεδομένα και έκρινε πως τα υψηλά έσοδα που θα αποκομίσει από τις πωλήσεις της πολυσυζητημένης αυτοβιογραφίας βαραίνουν περισσότερο από τις κατηγορίες της θετής του Γούντι Άλεν, Ντίλαν Φάροου, για βιασμό, τις οποίες στηρίζει και ο αδελφός της Ρόναν, αλλά και τις έντονες αντιδράσεις που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του τόσο από μέλη γυναικείων οργανώσεων όσο και από τους ίδιους τους εργαζόμενους στον χώρο του βιβλίου. Οι ίδιοι βέβαια υποστηρίζουν πως εκδίδοντας το βιβλίο θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους απέναντι στη λογοκρισία που υφίστατο ο συγγραφέας του.

«Δεν μπορείς να κρατήσεις την αλήθεια φιμωμένη για πάντα» είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο Γούντι Άλεν ενώ αναφερόμενος στην απόφαση του Hachette να ακυρώσει την κυκλοφορία, που ήταν προγραμματισμένη για τις 7 Απριλίου υπογράμμιζε: «Στον Hachette διάβασαν το βιβλίο και τους άρεσε πολύ και παρόλο που θεωρούμαι τοξικός παρίας και απειλή για την κοινωνία, ορκίστηκαν ότι θα με υποστήριζαν με σθένος αν τυχόν κάτι στράβωνε. Όταν τελικά ήρθαν οι αντιδράσεις αναθεώρησαν την απόφασή τους, αποδεικνύοντας ότι το θάρρος δεν είναι από τις αρετές τους, καταφεύγοντας σε μία πράξη ανανδρίας».

Ο  εκδοτικός Arcade, πάλι, από τον οποίο κυκλοφόρησε τελικά η αυτοβιογραφία που διάσημου σκηνοθέτη, σημειώνει σχετικά: «Πρόκειται για μία προσωπική αφήγηση του κυρίου Άλεν για τη ζωή του, ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια στο Μπρούκλιν, συνεχίζοντας με περιγραφές ολόκληρης της καταξιωμένης καριέρας του στο σινεμά, το θέατρο, την τηλεόραση, το stand up comedy αλλά και ως συγγραφέας, και εξερευνώντας τις σχέσεις του με την οικογένειά του και τους φίλους του».  

Διαβάστε επίσης:

Γούντι Άλεν: Το βιβλίο που θα έκλεισε σπίτια δεν θα βγει

Σκάρλετ Γιόχανσον: Πιστεύω ότι ο Γούντι Άλεν δεν κακοποίησε την υιοθετημένη κόρη του

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης