Γαλλία: Πάνω από 500.000€ για τρεις επιστολές του Ναπολέοντα προς τη Ζοζεφίνα
Πωλήθηκαν σε δημοπρασία τρεις ερωτικές επιστολές που έγραψε ο Ναπολέων Βοναπάρτης προς τη Ζοζεφίνα – Οι επιστολές συντάχθηκαν ανάμεσα στο 1796 και το 1804
«Δεν έχω γράμμα από εσένα, λατρεμένη μου φίλη, έχεις λοιπόν τόσο πολύ ευχάριστες ασχολίες που ξεχνάς τον σύζυγό σου, ο οποίος μέσα στη δουλειά και στην εξουθενωτική κούραση δεν λαχταρά παρά μόνο εσένα. Είμαι έρημος. Με ξέχασες».
Παράπονα, συναισθήματα, αίσθημα μοναξιάς, αλλά και την αγάπη του προς τη σύζυγό του, είναι μερικά μόνο από όσα εισπράττει ο αναγνώστης των τριών ερωτικών επιστολών που συνέταξε ο Ναπολέων Βοναπάρτης προς τη σύζυγό του Ζοζεφίνα.
Οι τρεις επιστολές, που συντάχθηκαν μεταξύ του 1796 και 1804 κατακυρώθηκαν έναντι 513.000 ευρώ σε δημοπρασία στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Drouot.
Πέραν των παραπόνων, ο Ναπολέων περιγράφει και τις συνθήκες που βιώνει κατά τη διάρκεια της ιταλικής εκστρατείας. «Εδώ και οκτώ ημέρες είμαι πάνω στο άλογο. Δεν υπάρχει νύχτα, δεν υπάρχει ξεκούραση, δεν υπάρχει ύπνος» γράφει ο στρατηγός Βοναπάρτης στις 18 Απριλίου 1796.
Εκτός από τις τρεις επιστολές, στο «σφυρί» βγήκε ένα συγκινητικό χειρόγραφο του Καμίγ Ντεμουλέν (1760-1794), δημοσιογράφου και μορφής της Γαλλικής Επανάστασης που εκτελέστηκε στην γκιλοτίνα, το οποίο συνέταξε ο ίδιος για την υπεράσπισή του κατά τη διάρκεια της δίκης του.
Επίσης, μια μηχανή κρυπτογράφησης Enigma, ισχυρό σύμβολο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πωλήθηκε έναντι 48.100 ευρώ.
Με πρωτοβουλίες που κάνουν τη διαφορά και συνδέουν την καινοτομία με την υπευθυνότητα, η ROLEX Ελλάδας υποστηρίζει έμπρακτα όσους εργάζονται για τη διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς της χώρας, υλοποιώντας έτσι τη διαχρονική της δέσμευση για κοινωνική ευθύνη και υποστήριξη δράσεων με ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.
Με το νέο πρόγραμμα my K, η Κωτσόβολος διευρύνει τη σχέση με τον πελάτη πέρα από τη στιγμή της αγοράς, συνδυάζοντας αποκλειστικές προσφορές, υπηρεσίες και επιλογές εξυπηρέτησης που ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες.