Οι Rotting Christ θα παίξουν τελικά στην Πάτρα

Οι Rotting Christ θα παίξουν τελικά στην Πάτρα

Στις 19 Μαΐου

patras12
Έπειτα από τον σάλο που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις και οι αντιδράσεις για την αναβολή της συναυλίας των Rotting Christ στην Πάτρα, τελικά η ελληνική metal μπάντα θα παίξει στην αχαϊκή πόλη τον Μάιο.

«Η ώρα της δικαίωσης φτάνει και θα το ζήσουμε όλοι μαζί, όπως μας αξίζει, στις 19 Μαΐου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίγλη στην Πάτρα» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η εταιρεία παραγωγής για την συναυλία των Rotting Christ.

Οι διοργανωτές της συναυλίας είχαν καταγγείλει ότι η Μητρόπολη Πάτρας άσκησε πιέσεις στον δήμο της πόλης, ώστε η δημοφιλής ελληνική heavy metal μπάντα Rotting Christ να μην εμφανιστεί σε χώρο που είχε συμφωνηθεί να παίξει.

Πιο αναλυτικά η εταιρεία ανακοίνωσε:

Η ώρα της δικαίωσης φτάνει και θα το ζήσουμε όλοι μαζί, όπως μας αξίζει, στις 19 Μαΐου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίγλη στην Πάτρα.

Μετά την επεισοδιακή μαύρη Παρασκευή 15/3/2019, στην Πάτρα αλλά και συνολικά στην Ελλάδα, αισθανθήκαμε όλοι οι ελεύθεροι στο πνεύμα άνθρωποι να μας σπρώχνουν πίσω στον Μεσαίωνα λόγω των γνωστών γεγονότων. Από εκείνη την μέρα και μετά οι Rotting Christ, οι Vermingod, οι Meden Agan και η GG-EVENTS συνεχίσαμε να δίνουμε την μάχη υπεράσπισης της ελεύθερης έκφρασης των καλλιτεχνών, μην επιτρέποντας στα λίγα ακραία στοιχεία να διαγράψουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία.

Για αυτούς τους λόγους πιστεύουμε ότι στις 19 Μάη στην Πάτρα, δεν θα διεξαχθεί απλά, μία ακόμα, συναυλία. Για όλους εμάς θα είναι μια μεγάλη Γιορτή επικράτησης της ελεύθερης έκφρασης της μουσικής και του πολιτισμού απέναντι στην προσπάθεια παλινόρθωσης, ακραία οπισθοδρομικών, σκοταδιστικών αντιλήψεων. Η συμμετοχή όλων μας σε αυτή την συναυλία Γιορτή είναι απαραίτητη. Όσο περισσότεροι δώσουμε το παρόν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι αυτή η Γιορτή.

Τέλος της συζήτησης για αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Έρχεται η σπουδαία ώρα για την μουσική που αγαπάμε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης