Ποια ήταν η ηθοποιός Φλωρέττα Ζάννα που απεβίωσε στα 83 της χρόνια

Ποια ήταν η ηθοποιός Φλωρέττα Ζάννα που απεβίωσε στα 83 της χρόνια

Η Φλωρέττα Ζάννα ξεκίνησε να παίζει ως ηθοποιός πριν καν αποφοιτήσει από τη δραματική σχολή – Σταμάτησε να ασχολείται με την υποκριτική στο απόγειο της δόξας της -  Ήταν παντρεμένη με τον Ντίνο Δημόπουλο, με τον οποίο απέκτησαν μια κόρη, τη Μυρτώ

flwretta_zanna
Ξεκίνησε να παίζει στο θέατρο πριν καν ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ στο απόγειο της δόξας της επέλεξε να αποσυρθεί από τον καλλιτεχνικό χώρο και διατηρούσε για χρόνια μπουτίκ με ρούχα στο Κολωνάκι.

Ο λόγος για την ηθοποιό Φλωρέττα Ζάννα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στο σπίτι της, από πνευμονικό οίδημα, έπειτα από περιπέτεια με την υγεία της.

Παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Ντίνο Δημόπουλο (ήταν ο δεύτερος γάμος του) μέχρι και τον θάνατό του, το 2003, απέκτησαν μια κόρη, τη Μυρτώ, ενώ έχει βαφτίσει τη δεύτερη κόρη του Ντίνου Ηλιόπουλου, Χίλντα.

flwretta_zanna1




Η Ανθή Στυλιανέα, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1936 στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ωστόσο το 1953, πριν καν τελειώσει τις σπουδές της, έκανε το ντεμπούτο της στο θέατρο, ως μέλος του Χορού Αρχαίου Δράματος του Εθνικού, στη θρυλική παράσταση «Ιππόλυτος» του Ροντήρη. Μαζί της ήταν η Μάρω Κοντού και η Μαίρη Χρονοπούλου, που επίσης ήταν σπουδάστριες στη σχολή του Εθνικού.

Κλείσιμο
Η Φλωρέττα Ζάννα παρέμεινε μέλος του Εθνικού Θεάτρου μέχρι το 1958. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε για πρώτη φορά με τον θίασο του Μίμη Φωτόπουλου (1960 - 61), στο έργο του Σωτήρη Πατατζή «Ο καλός Στρατιώτης Σβέικ». Ακολούθησαν συμμετοχές της στα έργα: «Έξω οι Κλέφτες» (Σ. Φωτιάδης), «Ο Φανούρης και το Σόι του» (Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου) κ.α.

Ακολούθησε συνεργασία της με τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ (1962-63), στο έργο «Η Πικραγαπημένη» του Ιάκωβου Μπενεβέντε. Το 1963-64, συνεργάστηκε με τον θίασο της Βίλμας Κύρου στο «Στρατιωτικό θέατρο» Θεσσαλονίκης, στο έργο του Ρ. Τομά «Όσες Γυναίκες Κατηγορούνται».

flwretta_zanna2



Το 1965, πρωταγωνίστησε στο «Έκτο Πάτωμα», με τον θίασο του Ν. Ηλιόπουλου και την ίδια χρονιά, εμφανίστηκε στο «Πάρτι για Νέους» των Τσιφόρου-Βασιλειάδη και το «Υπουργός Περιοδεύει» των Ενεκέν-Βεμπέρ, με τον θίασο του Μ. Φωτόπουλου.

Το 1965-66, συνεργάστηκε με το θέατρο Γ. Παππά, στα έργα: «Ο Τρίτος Μάρτυς» (Ν. Ντοέν), «Τρεις Άγγελοι» (Α. Ισόν) και «Τον Καιρό της Ειρήνης» του Αλέκου Γαλανού.

Στον κινηματογράφο, ανέπτυξε αξιόλογη κινηματογραφική δραστηριότητα, καθώς μεταξύ άλλων έπαιξε πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες «Αμαρυλλίς», «Αμόκ», «Αγάπη και αίμα», «Όταν λείπει η γάτα», «Τελευταίος πειρασμός», «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», κλπ.

Άσε τα χέρια σου


Στο απόγειο της δόξας της, κι ενώ κανείς δεν το περίμενε, εγκατέλειψε το θεατρικό σανίδι και τον κινηματογράφο και άνοιξε μπουτίκ γυναικείων ρούχων στο Κολωνάκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης