Ειδικά ρομπότ θα «αποκαλύψουν» τα μυστικά της Πυραμίδας του Χέοπα

Ειδικά ρομπότ θα «αποκαλύψουν» τα μυστικά της Πυραμίδας του Χέοπα

Η αποστολή θα αποτελείται από δύο μικροσκοπικά ρομπότ, το ένα θα λειτουργεί ως «προστάτης» και το άλλο θα καταγράφει με την κάμερα

Ειδικά ρομπότ θα «αποκαλύψουν» τα μυστικά της Πυραμίδας του Χέοπα
Εξωγήινοι πολιτισμοί, τεχνολογίες απλησίαστες ακόμη και για την εποχή μας, σύμβολα που παραπέμπουν σε καταστάσεις που δεν αναγνωρίζονται από τους ιστορικούς... Οι Πυραμίδες της Αιγύπτου περιβάλλονται από ένα μυστήριο, μέσω του οποίου αναπτύσσονται παντός τύπου σενάρια, ξεκινώντας από την κατασκευή τους και την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε, έως την προέλευση των πλασμάτων που περιγράφονται στις τοιχογραφίες. Ένα από τα μεγάλα μυστήρια της Πυραμίδας του Χέοπα ή Πυραμίδα της Γκύζας, αναμένεται να φωτίσει ορισμένες πτυχές του, καθώς οι αρχαιολόγοι είναι έτοιμοι να «εισβάλουν» στο τούνελ των 30 μέτρων που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό ρομπότ, με προηγμένο σύστημα καμερών, ειδικό να καταγράφει στο απόλυτο σκοτάδι.

Το ρομπότ θα περιηγηθεί στην 3,5 εκατοστών τρύπα και αφού καταγράψει όσα συναντήσει, θα επιστρέψει στο φως. Επί της ουσίας, η αποστολή θα αποτελείται από δύο μικροσκοπικά ρομπότ. Το ένα θα φέρει την κάμερα υψηλής ευκρίνειας και το άλλο ένα ειδικό σύστημα από... προστατευτικά μπαλόνια ή μπαλώματα, τα οποία θα αντιμετωπίζουν κάθε ανωμαλία του εδάφους.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα και θα αποκαλυφθούν χρήσιμες πληροφορίες για την Πυραμίδα του Χέοπα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης