Στην Αθήνα ο ανηψιός του Κάστρο

Στην Αθήνα ο ανηψιός του Κάστρο

Ο Κουβανός συγγραφέας πολιτικός και στρατιωτικός Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, o «μονόφθαλμος»  όπως τον αποκαλούν στην Κούβα, έρχεται στην Αθήνα προσκεκλημένος της κινηματογραφικής εταιρίας New Star που εκδίδει στα ελληνικά το βιβλίο του με τίτλο «Το τίμημα της ισχύος- Η αυτοκρατορία του τρόμου».

Στην Αθήνα ο ανηψιός του Κάστρο
Η παρουσίαση του βιβλίου «Το τίμημα της ισχύος- Η αυτοκρατορία του τρόμου» είναι και ο λόγος που ο ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο και γιος του τωρινού Προέδρου Ραούλ Κάστρο, επισκέπτεται την Ελλάδα την ερχόμενη Τετάρτη 7 Ιανουαρίου. Ο «Μονόφθαλμος» όπως αποκαλείται στην Κούβα καθώς έχει χάσει το μάτι του στον εμφύλιο πόλεμο της Αγκόλας, όπου συμμετείχε η Κούβα.

Μηχανικός με Master στις Διεθνείς Σχέσεις και ερευνητής θεμάτων σχετικών με την Εθνική Ασφάλεια και Άμυνα, ο γιος του Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του Φιντέλ Κάστρο, είναι σημαίνων φιγούρα στην πολιτική και λογοτεχνική ζωή της Κούβας και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Είναι ο ιδιαιτέρος του Προέδρου και σύμφωνα με τις προβλέψεις ο επόμενος Πρόεδρος της Κούβας.

Η επίσκεψη του συνδυάζεται και με το Φεστιβάλ Κουβανικού Κινηματογράφου για τα 56 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 ως τις 14 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο STUDIO New Star Art Cinema. Θα προβληθούν 26 ταινίες και ντοκιμαντέρ. O κ. Κάστρο Εσπίν θα είναι ένας από τους ομιλητές στην ειδική εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης στον κινηματογράφο Studio Νew Star Art Cinema.

Κλείσιμο
Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, στις 7μμ και θα μιλήσει επίσης ο Πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού συνδέσμου Νίκος Καρανδρέας. Θα προβληθεί η ταινία Kangamba για τη διεθνιστική αλληλεγγύη της Κούβας στην Αγκόλα, στην οποία συμμετείχε ως εθελοντής ο Αλεχάντρο Κάστρο. Ο πολιτικός θα συναντηθεί με τον Μίκη Θεοδωράκη και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχει ζητήσει να δει ιστορικούς χώρους που συμβολίζουν την αντίσταση σε διαφορετικές εποχές. Μεταξύ αυτών η Γέφυρα του Γοργοπόταμου, το Χάνι της Γραβιάς, το πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ και το μουσείο Μακρονησιωτών εξορίστων και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης .

Η παρουσίαση του βιβλίου του θα γίνει την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου (7 ΜΜ) στην Αλκυονίδα ενώ την επομένη, Τρίτη 13 Ιανουαρίου, ο κ. Κάστρο θα δώσει μια ομιλία προς τους φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Σάκης Καράγιωργας ΙΙ» με τη συμμετοχή των καθηγητών Προκόπη Παπαστράτη, Μιχάλη Λυμπιεράτου, στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας.
Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου στις 12:00 ο Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα «Αλκυονίς New Star Art Cinema» (Ioυλιανού 42-46 πλ. Βικτωρίας). 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης