Ευγένιος Τριβιζάς και Γιάννης Μπεχράκης συγκίνησαν το κοινό στο TedX Athens

Ευγένιος Τριβιζάς και Γιάννης Μπεχράκης συγκίνησαν το κοινό στο TedX Athens

Ο μεγάλος έλληνας παραμυθάς, ο φωτορεπόρτερ του Reuters Γιάννης Μπεχράκης ανέβηκαν στη σκηνή του TedX Athens και μας ενέπνευσαν. Αυτοί και άλλοι ομιλητές ξεσήκωσαν αυτό το Σαββατοκύριακο το κοινό που βρέθηκε για μιάμιση μέρα σε ένα μαραθώνιο ομιλιών

Ευγένιος Τριβιζάς και Γιάννης Μπεχράκης συγκίνησαν το κοινό στο TedX Athens



Ο μεγάλος έλληνας παραμυθάς μίλησε στο tedx athens, ο φωτορεπόρτερ του Reuters Γιάννης Μπεχράκης μοιράστηκε μια ιδιαίτερη μέρα δουλειάς. Αυτοί και άλλοι ομιλητές ξεσήκωσαν αυτό το Σαββατοκύριακο το κοινό του TedX Athens
Κλείσιμο

Δύο ήταν οι σταρ ομιλητές αυτής της διοργάνωσης που έκαναν το κοινό της Στέγης να σηκωθεί όρθιο και να χειροκροτάει ασταμάτητα. Όχι  γιατί οι υπόλοιπες ομιλίες δεν ήταν σημαντικές ή δεν ενέπνευσαν το κοινό, αλλά γιατί ο μεν Ευγένιος Τριβιζάς ακουμπάει το παιδί πέσα σε όλους μας και μας συγκινεί εκ προοιμίου και ο δε Γιάννης Μπεχράκης μας συγκινεί γιατί είναι ο Έλληνας που όλοι θα θέλαμε να είμαστε. Οι περισσότεροι ομιλητές όμως του TedX Athens μας έβαλαν να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε και να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε την επόμενη μέρα. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που το sold out event είναι στα highlights της χρονιάς. Με φετινό θέμα τα “Αχαρτογράφητα Νερά” 1300 άτομα παρευρέθησαν στη φετινή εκδήλωση ενώ περισσότεροι από 8.000 παρακολούθησαν μέσω live streaming.

Είμαστε περίπου στη μέση της διοργάνωσης και ο Ευγένιος Τριβιζάς ανεβαίνει στη σκηνή. Το χειροκρότημα είναι παρατεταμένο. Άλλωστε ο μεγάλος Έλληνας παραμυθάς μας έχει μεγαλώσει όλους. Η φρουτοπία είναι μια από τις πιο αγαπητές ελληνικές παιδικές σειρές που μεγάλωσε περίπου τρεις γενιές Ελλήνων. Ο Τριβιζάς μίλησε για τα παραμύθια του, τους ήρωες και τα gadgets που έχει φανταστεί μέσα στα παραμύθια του και πως χρόνια αργότερα αυτές οι εφευρέσεις του έχουν γίνει πραγματικότητα. «Μη σκοτώνετε την φαντασία των παιδιών» είπε ο παιδικός συγγραφέας και εγκληματολόγος. Με το τέλος της ομιλίας του, όλο το θέατρο έχει σηκωθεί όρθιο χειροκροτώντας τον μεγάλο παραμυθά.

Ο Γιάννης Μπεχράκης έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του, να μας κάνει να γελάσουμε με την ομιλία του. Και τα κατάφερε πολλές φορές, παρ' όλο που περιέγραψε μια πολύ τραγική στιγμή της καριέρας του όταν του επιτέθηκαν αντάρτες στην ζούγκλα και έχασε τον καλύτερο του φίλο και συνάδελφο. Ήταν μια συγκηνιτική ομιλία που δεν θέλαμε να τελειώσει, ειπωμένη από έναν από τους καλύτερους φωτορεπόρτερ του κόσμου.

Επίσης χαρήκαμε πολύ τον Ricky Vega Nierva, Καλλιτεχνικό Διευθυντή και Σχεδιαστή Παραγωγής των Pixar Animation Studios, που σχεδίασε επι σκηνής αλλά και την Amelia Showalter, πρώην Διευθύντρια Digital Analytics της εκστρατείας επανεκλογής του Προέδρου Ομπάμα, μια αμερικανίδα “σίφουνα” πάνω στη σκηνή που μας εξήγησε με απλό και βατό τρόπο γιατί ο πειραματισμός είναι τόσο σημαντικός στην ζωή και την δουλειά.

Στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για να ταξιδέψουν μουσικά το κοινό, βρέθηκαν και πολλοί performers, μεταξύ των οποίων η Κατερίνα Πολέμη και ο Lee Burton, η Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή, αλλά και άλλοι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης