Η μουσική του Μίκη Θεοδωράκηθα συναντηθεί με τις ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις και τις δεξιοτεχνικές εκτελέσεις του διεθνούς φήμης μουσικού και συνθέτη Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ και με τις ερμηνείες της Νατάσσας Μποφίλιου στις 19 Μαΐου, στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς.
Τον Οκτώβριο του 2016, ο Ομάρ είχε επισκεφθεί τον Μίκη Θεοδωράκη και είχε λάβει την έγκριση του για να παρουσιάσει έργα του με την δική μου μουσική οπτική. Έτσι λοιπόν ένα μεγάλος μέρος της συναυλίας που θα δώσει στην Αθήνα θα είναι αφιερωμένο στο έργο του κορυφαίου Έλληνα παγκόσμιου συνθέτη.
Τιμημένος ως ειρηνοποιός και βιρτουόζος μουσικός, ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο καταξιωμένους μουσικούς της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου. Με μια καριέρα που εκτείνεται σε δεκαετίες, η μουσική του ξεπερνά σύνορα και πολιτισμούς, δημιουργώντας μια μοναδική γέφυρα ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Με έναν ήχο που συνδυάζει τις πλούσιες παραδόσεις του σουφισμού, της ανατολίτικης λαϊκής μουσικής και της σύγχρονης world music, ο Omar Faruk Tekbilek μεταφέρει ένα μήνυμα ενότητας, συνδέοντας το κοινό του με κάτι βαθιά πνευματικό και διαχρονικό.
Αυτά τα Χριστούγεννα απολαμβάνουμε στην ΕΟΝ πλούσιο κινηματογραφικό περιεχόμενο, μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις και το γιορτινό pop-up κανάλι NovaChristmas – Δες πώς μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση εντελώς δωρεάν για ένα μήνα.