Καρδίτσα: O Γιώργος Νταλάρας και το Μουσικό Σχολείο έκλεισαν το 38ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Καρδίτσα: O Γιώργος Νταλάρας και το Μουσικό Σχολείο έκλεισαν το 38ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Με συναυλία από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και τη μοναδική φωνή του μεγάλου ερμηνευτή Γιώργου Νταλάρα έκλεισε το 38ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

NTALARAS-6__1_
Ηταν μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και μουσική το περασμένο Σάββατο με τους μικρούς μουσικούς, τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και τη 40μελή χορωδία που ερμήνευσαν τραγούδια υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ηλία Παππά, ενώ αφιέρωσαν ένα τραγούδι στις ζωές που χάθηκαν στα τρένα. Με την υπόσχεση ότι δεν θα τους ξεχάσουν ποτέ.

Καρδίτσα: O Γιώργος Νταλάρας και το Μουσικό Σχολείο έκλεισαν το 38ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου


Στη συνέχεια ανέβηκε στη σκηνή καταχειροκροτούμενος από το κοινό ο Γιώργος Νταλάρας: «Από εδώ ξεκίνησαν οι πρόγονοί μου, είπε. Σας ευχαριστώ που ασχολείστε με την περίπτωσή μου. Ο Ηράκλειτος έλεγε "Οι Θεοί μεθάνε με τις τιμές". Φανταστείτε τι παθαίνουν οι άνθρωποι».

Ο Γιώργος Νταλάρας, συνοδευόμενος από τους μικρούς μουσικούς ξεκίνησε με ένα τραγούδι αφιερωμένο στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Το τραγούδι που ερμήνευσε ήταν το «Μοιρολόι» του ποιητή και στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου σε μουσική του Ζουλφί Λιβανελί. «Επιτρέψτε μου, είπε ο Γιώργος Νταλάρας, να παίξουμε ένα τραγούδι και να το αφιερώσουμε κατ΄αρχήν σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους και τους δικούς ανθρώπους, σ΄αυτούς που τραυματίστηκαν και αναρρώνουν, και σε όλους αυτούς που το πένθος σκεπάζει τώρα τη ζωή τους και δεν έχουν άλλη παρηγοριά».

NTALARAS-2
Κλείσιμο

«Το τραγούδι αυτό, συνέχισε, είναι γραμμένο μια άλλη εποχή, για άλλες τραγωδίες, αλλά νομίζω ότι τώρα, αυτές τις εποχές όλα μπορούν να εκφράσουν την οδύνη μας και τον σπαραγμό μας».

Πριν από τη συναυλία ο Γιώργος Νταλάρας, τιμήθηκε στον τόπο καταγωγής του για την προσφορά και το έργο του στην Τέχνη και στο ελληνικό τραγούδι από την Ενωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας στο πλαίσιο του 38ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας. Για τον ερμηνευτή και το έργο του μίλησε ο δημοσιογράφος και εικαστικός Θανάσης Λάλας.

Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την εμπειρία που έχει από τα μουσικά σχολεία, λέγοντας: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας, καθηγητές, μαθητές, τους γονείς που είναι εδώ, στον πρόεδρο, στους συνεργάτες σας, γιατί είναι μια ιδιαίτερη στιγμή. Γιατί εμείς εκεί στα μπετά, στη νότια πατρίδα, ξεχνάμε κάποια πράγματα και σε αυτούς τους τόπους υπάρχει άλλος αέρας, υπάρχει άλλη επαφή με τη φύση, κυρίως όμως υπάρχει η επαφή με αυτά τα παιδιά, με αυτά τα βλέμματα, που είναι όλο προσμονή, αλλά και πολλά ερωτηματικά.

Και τα μουσικά σχολεία δίνουν σε αυτά τα παιδιά, πραγματικά, ελπίδα και μέλλον. Γιατί εμείς, στα δικά μας χρόνια δεν είχαμε, ενώ τώρα τα πράγματα πάνε καλύτερα. Θέλω, λοιπόν, να πω σε αυτά τα παιδιά, χωρίς να αφήσετε τις άλλες σας σπουδές παράλληλα, ότι η μουσική είναι φάρμακο. Και σε όλη σας τη ζωή η μουσική και τα όργανά σας είναι οι καλύτεροί σας φίλοι. Ποτέ δεν θα σας προδώσουν. Και θέλω να πω, ότι με αυτή 
τη μικρή πρόβα, κάποια από τα παιδιά ξεχωρίζουν, κάποια θέλουν περισσότερη δουλειά. Και δεν πρέπει να το φοβούνται. Και να τους το λέτε. Οι καλλιτέχνες ξέρετε πώς χτίζονται; Με τις πρόβες χτίζονται οι καλλιτέχνες».


dalaras_giorgakis-kazantzidis
Ο Γιώργος Νταλάρας στη σκηνή. Δεξιά με την κιθάρα ο 13χρονος που ο τραγουδιστής του ευχήθηκε να εξελιχθεί στον νέο Καζαντζίδη

Και δείχνοντας έναν 13χρονο που τραγούδησε με την κιθάρα του είπε: «Και θέλω βέβαια να πω στον Γιωργάκη, του ευχήθηκα το απόγευμα στην πρόβα, να γίνει ο καινούργιος Καζαντζίδης, το έχουμε ανάγκη».
Αφού ευχαρίστησε τον μουσικό Γιώργο Μάτσικα, που ταξίδεψε αυθημερόν στην Καρδίτσα για να τον συνοδεύσει με το μπουζούκι του και τον Αντώνη Ζαχόπουλο για τον «καταπληκτικό ήχο που έφτιαξες», μάγεψε με τη φωνή του τα πλήθη στο δημοτικό κινηματοθέατρο που επί 10 ημέρες παρακολούθησαν τις παραστάσεις και τα παράλληλα σεμινάρια του Φεστιβάλ.


Ειδήσεις σήμερα:

Η στιγμή που ο φονικός ανεμοστρόβιλος διαλύει σχολείο στο Μισισίπι - Δείτε βίντεο

Σεισμός 2,7 Ρίχτερ στην Αττική

Από το μεσημέρι η αλλαγή του καιρού με βροχές και κρύο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης