Καιρός: Επιδείνωση από το μεσημέρι με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Επιδείνωση από το μεσημέρι με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Η κακοκαιρία με τις χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστεί έως και την Τετάρτη - Η πρόγνωση της εβδομάδας

Collage_Maker-27-Mar-2023-04-33-AM-3800
Αλλάζει από το μεσημέρι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού καθώς έρχεται κακοκαιρία με βροχές, τοπικές καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega, Γιάννη Καλλιάνο, μέχρι το μεσημέρι ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι καλός αλλά από το μεσημέρι-απόγευμα και μετά θα ξεκινήσουν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Μακεδονία και στη δυτική Πελοπόννησο, ενώ σήμερα δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την μεταβολή του καιρού τα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας δηλαδή η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια, οι Σποράδες, η Κρήτη, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, επισημαίνει ότι «από το μεσημέρι και μετά, χαλάει ο καιρός, καθώς μια ψυχρή μάζα από την βόρεια Ευρώπη θα κατηφορίσει στην Μεσόγειο. Έτσι, περιμένουμε από το απόγευμα και κυρίως από το βράδυ, βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην Μακεδονία, στην Θράκη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

Οι βροχές, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, κατά τόπους θα είναι ισχυρές, όπως και οι καταιγίδες που θα συνοδεύονται, κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο, από χαλαζοπτώσεις και κεραυνοπτώσεις.

deytera1


Κλείσιμο
Η κακοκαιρία σιγά σιγά θα επεκταθεί, την Τρίτη, σε ολόκληρη την χώρα. Μάλιστα, αύριο θα γυρίσουν οι άνεμοι και σε βορειοδυτικούς. Τα χιόνια, την Τρίτη θα επηρεάσουν, ακόμα και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, από τα 500- 600 μέτρα και πάνω.

triti1


Η κακοκαιρία με τις χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, καθώς θα προχωράει ανατολικότερα και από τα δυτικά, ο καιρός θα βελτιώνεται.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας η θερμοκρασία θα πέσει έως και 10 βαθμούς, θα σημειωθούν έντονες βροχές και χιόνια ακόμη και κάτω από τα 800 μέτρα ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και παγετό ακόμη και στα κεντρικά και βόρεια πεδινά.


Ο καιρός σήμερα

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις όπου γρήγορα στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, στη Μακεδονία, στη Θράκη και πιθανόν στη Θεσσαλία και μετά το απόγευμα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, σταδιακά πυκνότερες από το μεσημέρι. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές και πρωινές ώρες κυρίως στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 17 βαθμούς), 7 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία τοπικά έως τους 26 βαθμούς), 10 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 15 βαθμούς), 9 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 24 βαθμούς στην Κρήτη, 8 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή στροφή από το μεσημέρι σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ και στον Κορινθιακό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crgctzw0d6bd)


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Στερεά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 και τοπικά έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως από το απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 με 7 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί 3 με 4 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ, το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crgcsta9xl81)


ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28-03-2023
Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και την Εύβοιας. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και από το βράδυ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και πιθανώς έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα. Στα κεντρικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-03-2023
Στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και θα κυμανθεί σε χαμηλές τιμές για την εποχή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-03-2023
Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-03-2023
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας.
Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Στα νότια θα είναι δυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Επέστρεφε από επίσκεψη στον πατέρα του συντρόφου της η 22χρονη - Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Έξαλλοι φοιτητές απαιτούν να παραιτηθεί η πρόεδρος Φιλοσοφικής του ΕΚΠΑ για ένα... repost

Survivor All Star: Η Ελευθερία ξανά στον τάκο και οι νέες ομάδες – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης