Σταύρος Ξαρχάκος: Επανέρχεται με ένα αφιέρωμα στη δημοτική μουσική, στο «Παλλάς»

Σταύρος Ξαρχάκος: Επανέρχεται με ένα αφιέρωμα στη δημοτική μουσική, στο «Παλλάς»

Ποιοι τραγουδιστές θα τον πλαισιώνουν

Stayros_Xarxakos
Ένα υπέροχο ταξίδι στον ανεκτίτητο πλούτο της δημοτικής μουσικής, που κουβαλά μέσα της πολύτιμα στοιχεία από το εθνικό μας παρελθόν αποτελώντας παράλληλα πολύτιμη πυξίδα για το μέλλον, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στις 27 Μαρτίου στο «Παλλάς». Οδηγός σε αυτή την ιδιαίτερη μουσική διαδρομή θα είναι ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος.

«Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση -Από τον Πόντο ως την Κρήτη» είναι ο τίτλος της συναυλίας αυτής η οποία θα περιέχει δημοτικές μελωδίες και ρυθμούς που έχουν τις ρίζες τους σε περιοχές που αποτέλεσαν τόπο κατοικείας του απανταχού Ελληνισμού, από την Κρήτη ως τον Πόντο.

Μελωδίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά, αφηγήσεις που παρέμειναν ζωντανές από στόμα σε στόμα και διαχρονικά, ιστορικά δημοτικά τραγούδια θα έχουν την τιμητική τους, παρουσιασμένα όλα μέσα από την ευρηματική ενορχηστρωτική ματιά του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος εμπνέεται διαχρονικά από την αστείρευτη πηγή της δημοτικής μουσικής αποτελώντας ως ίδιος, επί δεκαετίες, ιδανική γέφυρα για να περάσει, ζωντανή και ατόφια, στις νεότερες γενιές.

Συνοδοιπόροι του συνθέτη σε αυτό το μουσικό ταξίδι θα είναι η Ηρώ Σαΐα, γνωστή για την αγάπη της και τη δεξιοτεχνία της στο δημοτικό τραγούδι, ο εκπρόσωπος της αυθεντικής κρητικής παράδοσης Δημήτρης Αποστολάκης από τους Χαίνηδες και ο ερμηνευτής ποντιακού τραγουδιού Αλέξης Παρχαρίδης.

Προπώληση εισιτηρίων ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης