Έρχεται η πρώτη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Λεμεσό

Έρχεται η πρώτη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στη Λεμεσό

Η μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου που διοργανώθηκε ποτέ στην Κύπρο έρχεται στη Λεμεσό, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου με προσκεκλημένους γνωστούς συγγραφείς, βιβλιοκριτικούς και δημοσιογράφους από την Κύπρο και την Ελλάδα

Limassol_Book_Fair_2
Στα χνάρια των πιο γνωστών Bookfairs του κόσμου η Κύπρος διοργανώνει τη δική της Διεθνή Έκθεση Βιβλίου (Limassol Book Fair) και καλεί στους ωραίους και επιβλητικούς «Χαρουπόμυλους Λανίτη» γνωστούς εκδότες, συγγραφείς και επαγγελματίες, δημοσιογράφους, βιβλιοκριτικούς και αναγνώστες σε ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις, συνέδρια και εκπλήξεις. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, μια γιορτή του βιβλίου αλλά και μια άκρως επαγγελματική διοργάνωση που αποδίδεται σε δραστήριους ανθρώπους και σε μια διοργανωτική επιτροπή αποτελούν ο Χάρης Ιωαννίδης, η Αννα Ιωαννίδου, ο Κρίστης Κονναρής, η Annetta Benzar, η Μαρία Ιωάννου, η Δέσποινα Λιαράκου, η Όλγα Κικινίδου, ο Χρήστος Μιχάλαρος, ο Μιχάλης Καλαμαράς και ο Γιώργος Παπαναγιώτου. Η διοργάνωση γίνεται σε έναν όμορφο χώρο, στο κέντρο της πόλης και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες, όσο και στο βιβλιοφιλικό κοινό.

Η πρώτη μέρα της έκθεσης είναι αφιερωμένη στους επαγγελματίες της βιομηχανίας του βιβλίου. Συγκεκριμένα το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το Limassol Book Fair Conference, το πρώτο επαγγελματικό συνέδριο που θα γίνει στην Κύπρο και στο οποίο συμμετέχουν σημαντικοί εμπειρογνώμονες από Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου, όπως της Φρανκφούρτης, μαζί με άλλους σημαντικούς επαγγελματίες της βιομηχανίας από Ευρώπη και Ελλάδα. Τo συνέδριο έχει στόχο να συνδέσει την κυπριακή αγορά βιβλίου με το διεθνές περιβάλλον και τις νέες τάσεις του κλάδου του βιβλίου μέσα από τη συμμετοχή τού διεθνούς εμβέλειας συμβούλου εκδόσεων, Carlo Carrenho, και της εκπροσώπου της Εκθεσης Βιβλίου Φρανκφούρτης, Hanife İçten.

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 20:00 και θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις στην κεντρική και την παιδική σκηνή, καθώς επίσης και βιβλιοπαρουσιάσεις σε ειδική αίθουσα. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, θα λειτουργούν δύο μεγάλοι εκθεσιακοί χώροι όπου θα πωλούνται πέραν των 10.000 τίτλων από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία της Κύπρου και της Ελλάδας και από μία ευρεία θεματολογία.

Στόχος της έκθεσης είναι να οικοδομήσει μια αμφίδρομη γέφυρα μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου για το ελληνόφωνο βιβλίο με τη συμμετοχή από την Ελλάδα των εκδοτών Νίκου Αργύρη των εκδόσεων Ικαρος και Αργύρη Καστανιώτη των εκδόσεων Καστανιώτη καθώς της εκπροσώπου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, Νόπης Χατζηγεωργίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρος έχει να επιδείξει ένα νέο ρεύμα από άξιους συγγραφείς, που έχουν λάβει κρατικά βραβεία και στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη ευαισθησία όχι μόνο στη λογοτεχνική γλώσσα αλλά και την ιστορική συνείδηση και την έννοια της μνήμης, την οποία χειρίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία. Από την Κύπρο ο εκδότης Ηλίας Επιφανίου των ομώνυμων εκδόσεων και ο βιβλιοπώλης Άκης Χρίστου από το Σολώνειον Κέντρον Βιβλίου θα συνεισφέρουν με τη μακροχρόνια εμπειρία τους στην αποτύπωση της κυπριακής αγοράς βιβλίου, των προκλήσεων και των προοπτικών της.

Στόχος επίσης του συνεδρίου είναι να επιχειρήσει να αναδείξει νέα επιχειρηματικά μοντέλα και καλές πρακτικές για τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου του βιβλίου, με πεδίο εφαρμογής την Κύπρο και ευρύτερα, μέσα από τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις του Carlo Carrenho και των Μιχάλη Καλαμαρά και Γιώργου Παπαναγιώτου της Thinking, εταιρείας που διαθέτει 15ετή εμπειρία στον ψηφιακό μετασχηματισμό εκδοτικών οίκων και βιβλιοπωλείων και διοργανώνει το επαγγελματικό συνέδριο για το Limassol Book Fair. Είναι σίγουρο πως η επιτυχία του συνεδρίου όχι μόνο θα ανοίξει δρόμους για μια καθιερωμένη ετήσια διοργάνωση αλλά θα δώσει μια ιδιαίτερη βιβλιοφιλική σφραγίδα στο νησί που ξεπερνάει τα σύνορα. Η Έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου, η οποία θα τελέσει την έναρξη των εκδηλώσεων το Σάββατο στις 9:45, μαζί με τον Υφυπουργό Πολιτισμού κο Γιάννη Τουμαζή και τον Δήμαρχο Λεμεσού κο Νίκο Νικολαΐδη.

Κλείσιμο
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλες τις εκδηλώσεις και το πρόγραμμα της Έκθεσης, στο www.limassolbookfair.com

INFO:

Limassol Book Fair
Πότε: 25-27 Νοεμβρίου
Πού: Χαρουπόμυλοι Λανίτη, Λεμεσός
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99361806
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης