Ζωγραφική από κάρβουνο. Τα έργα της Χρυσάνθη Μαγγίδη

Ζωγραφική από κάρβουνο. Τα έργα της Χρυσάνθη Μαγγίδη

Μια μοναδική έκθεση έργων τέχνης από κάρβουνο παρουσιάζονται στο Ηράκλειο Αττικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Βίλα Στέλλα

ekthesi-1
Η έκθεση «Πολύπτυχον» της ζωγράφου Χρυσάνθης Μαγγίδη φιλοξενείται αυτή την περίοδο στο Πολιτιστικό Κέντρο Βίλα Στέλλα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής.

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2022 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει έργα της ζωγράφου σχεδιασμένα με την τεχνική του κάρβουνου, οριοθετημένα μέσα στο αυστηρά γεωμετρικό, ορθογώνιο σχήμα του χαρτιού και τις περιορισμένες διαστάσεις του.

Οι δημιουργίες της Μαγγίδη αποτυπώνουν ανώνυμές κι απρόσωπες ανθρώπινες φιγούρες, απογυμνωμένες από ενδύματα, πρόσωπα και φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, διακριτή ταυτότητα και διαφορετικότητα, χωρίς σαφή διάκριση αρσενικού και θηλυκού. Κινούνται, αιωρούνται, αναδύονται, ή ταλαντεύονται µετέωρες σαν σκιές μέσα στο σκοτάδι σε κατάσταση συναισθηματικής και ψυχολογικής αστάθειας. Εκφράζουν µε την οικουμενική γλώσσα του σώματος ένα ευρύ φάσμα σκοτεινών συναισθημάτων που δεσμεύουν και υποδουλώνουν την ανθρώπινη φύση.
ekthesi-2

Η έκθεση που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με επιτυχία την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2022 στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας, φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην Αττική. Πρόκειται για μια διοργάνωση υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Στα εγκαίνια που τελέστηκαν από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Νίκο Μπάμπαλο, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκπρόσωποι της περιφερειακής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες.
Κλείσιμο
ekthesi-3

Το έργο της ζωγράφου

Η Χρυσάνθη Μαγγίδη γεννήθηκε στην Ελλάδα (Αθήνα), έζησε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ, ταξίδεψε πολύ και μορφώθηκε τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, αφομοιώνοντας και συνδυάζοντας επιδράσεις και από τις δύο ηπείρους. Σπούδασε στο Dickinson College, ΗΠΑ από όπου αποφοίτησε το 2016 με αριστείο και τριπλή κατεύθυνση στις Καλές Τέχνες, την Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης. Το 2021 έλαβε με άριστα το Masters στην Αρχαιολογία της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου (ΜΑ) από το Τμήμα Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και στη συνέχεια έγινε αποδεκτή ως υποψήφια διδάκτωρ στο ίδιο πανεπιστήμιο στον τομέα της Κλασικής Αρχαιολογίας. Διδάσκει Καλές Τέχνες, Ιστορία της Τέχνης, και Αρχαιολογία ως συνεργάτιδα-καθηγήτρια στο Αμερικανικό Κέντρο Αρχαιολογίας στις Μυκήνες, ενώ συμμετέχει επίσης για πολλά χρόνια ως αρχαιολόγος σε αρχαιολογικές ανασκαφές στις Μυκήνες και τη Λαμία. Έχει αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία ως επιμελήτρια εκθέσεων σε γκαλερί τέχνης, και εργάζεται ως σύμβουλος δημοσίων σχέσεων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μεγάλη γκαλερί στη Νέα Υόρκη.
ekthesi-4

Info
Είσοδος ελεύθερη.
Ωράριο λειτουργίας: 11 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 – 10 μ.μ.
Γαλήνης και Σοφίας, Ηράκλειο Αττικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης