Ένας άνθρωπος που κατάφερε να συνδυάσει τις δύο μεγάλες του αγάπες, την επιστήμη της ιατρικής με την τέχνη του θεάτρου, ο γιατρός και ηθοποιόςΑλέξανδρος Κωνσταντινίδης, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε μια δραστήρια φυσιογνωμία της συμπρωτεύουσας επί δεκαετίες.
Ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιατρική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής και Υποκριτική σε στην Κρατική Δραματική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Ως ηθοποιός συμμετείχε σε παραστάσεις του «Θεατρικού Εργαστηρίου της Τέχνης» Θεσσαλονίκης, τουΚρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και αρκετών ακόμη θιάσων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ υπήρξε ιδρυτής της Εταιρείας Θεάτρου «Νέο Θεατρικό Εργαστήρι» Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε πολλά σήριαλ, μεταξύ των οποίων και οι «Ευτυχισμένοι Μαζί», ταινίες και διαφημίσεις αλλά και παρουσιαστής ιατρικής εκπομπής στην ΕΡΤ3.
Παράλληλα είχε αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση στον ιατρικό χώρο και σε αυτόν της τοπικής αυτοδιοίκησης.
ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή μέσα από 863,8 χιλιόμετρα και 5 περιφέρειες της χώρας - Δράσεις για το ποδήλατο σε όλες τις μορφές του για μικρούς και μεγάλους με το ΔΕΗ Power Up The Race