Καιρός: Πού χιονίζει τώρα στην Αττική, οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ώρες

Καιρός: Πού χιονίζει τώρα στην Αττική, οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ώρες

Η πρώτη εικόνα για την κακοκαιρία «Φίλιππος» από τον Κώστα Λαγουβάρδο, τι είπε στο protothema

kairosTORA-kakokairiaathina-xioniaathina-
Ο φετινός χειμώνας «μετρά» διαδοχικές κακοκαιρίες με έντονα καιρικά φαινόμενα. Μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», το νέο σύστημα επηρεάζει ξανά την Αττική. 

Η νέα κακοκαιρία έχει ονοματιστεί από την ΕΜΥ «Φίλιππος». Δίνοντας μας μια πρώτη εικόνα για τα χαρακτηριστικά της, ο μετεωρολόγος και διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος γνωστοποίησε ότι αυτή την ώρα πυκνό χιόνι καταγράφεται σε Ιπποκράτειο Πολιτεία, Βίλια και Μαλακάσα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, αυτή την ώρα χιονόνερο ρίχνει στη Δροσιά και στον Άγιο Στέφανο. Επίσης, στον Ωρωπό και τη Μάνδρα. 

Δείτε εικόνα από την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας 

Εθνική Οδο Αθηνών- Λαμίας

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, March 8, 2022
Κλείσιμο


Ενημερωθείτε για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων μέσω του meteo, πατώντας ΕΔΩ

Τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες 

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, μιλώντας σήμερα στο protothema, ανέλυσε τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ωρών, μιλώντας για τον τριήμερο χιονιά που πλήττει και την Αττική.

Όπως αναφέρει, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να γίνονται πιο έντονα από την Πέμπτη, ενώ από το ερχόμενο Σάββατο ένα νέο «κύμα» κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα.

«Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας είναι το τσουχτερό κρύο και οι ψυχρές αέριες μάζες. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας χώρας, μέχρι και το Σάββατο. Αύριο Πέμπτη αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική, με χιονόστρωση στα βόρεια προάστια και χιονόνερο στις χαμηλότερες περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συνέχισε λέγοντας πως, «την Παρασκευή τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα περιοριστούν σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια. Ωστόσο το Σάββατο θα έχουμε νέα επιδείνωση, με χιόνια». Όπως έσπευσε να διευκρινίσει, ασφαλής πρόγνωση για το δεύτερο «κύμα» κακοκαιρίας θα προκύψει τις επόμενες ημέρες.

Αναφερόμενος στις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν, προειδοποίησε για τσουχτερό κρύο, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 2 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο (μέγιστη τιμή).

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Λαγουβάρδος στο protothema: Τριήμερος χιονιάς με δύο «κύματα» κακοκαιρίας, πού θα το «στρώσει» στην Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανησυχία για τον κίνδυνο διαφυγής ραδιενεργών ουσιών στο Τσερνόμπιλ

MasterChef: Ο «Μπόμπαινας» προσποιήθηκε πώς αποχωρεί από το παιχνίδι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης