Εγκαίνια για την έκθεση της Βίβιαν Ζώταλη στο Κολωνάκι

Εγκαίνια για την έκθεση της Βίβιαν Ζώταλη στο Κολωνάκι

Η ζωγράφος με τους πίνακές της αναδεικνύει τη διαχρονικότητα των αρχαίων ελληνικών μύθων και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης να ανακαλύψουν τον θεό ή τη θεά που κρύβουν μέσα τους

Στιγμιοτυπο_2022-01-20__6_38_36_μμ
Σε μια γεμάτη αίθουσα από κόσμο, με όλα τα μέτρα προστασίας, πραγματοποιήθηκαν εχθές βράδυ τα εγκαίνια της Ελληνοαμερικανίδας Ζωγράφου Βίβιαν Ζώταλη στο Κολωνάκι. Η γκαλερί ART APPEL, στη Νεοφύτου Βάμβα 5, υποδέχθηκε το κοινό τηρώντας όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους, το οποίο είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά του πίνακες της κυρίας Ζώταλη σε μια έκθεση με θέμα: GODs: Greek Olympian Deities.

Η ζωγράφος με τους πίνακές της αναδεικνύει τη διαχρονικότητα των αρχαίων ελληνικών μύθων και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης να ανακαλύψουν τον θεό ή τη θεά που κρύβουν μέσα τους μέσω της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών. Άλλωστε το αρχέτυπο παραμένει πάντα σταθερό μέσα στους αιώνες και είναι το σημείο που συνομιλεί το ρητό με το άρρητο του καθενός.


Στιγμιοτυπο_2022-01-20__6_38_44_μμ


“Με αφορμή τους Δώδεκα Θεούς του Ολύμπου ως απόλυτα κυρίαρχους στη φύση, αλλά και ως απεικάσματα ψυχικών γονοτύπων, η Βίβιαν Ζώταλη υπερβαίνει την παραδεδομένη ανθρωπομορφική τους αναπαράσταση και αναστοχάζεται εννοιολογικά στο εικονολογικό μοτίβο, οπτικοποιώντας το σημασιακό τους υπόβαθρο με την οροθέτηση διπόλων, αποκαλυπτικών για τη βαθύτερή τους φύση”, σημείωσε η Ευαγγελία Καιρακάκη, Ιστορικός Τέχνης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στιγμιοτυπο_2022-01-20__6_38_53_μμ
Κλείσιμο


Η σημαντική Ιστορικός μας προσθέτει για την κυρία Ζώταλη: “Έχοντας μελετήσει για χρόνια ψυχανάλυση και αντιμετωπίζοντας απότοκα τη μυθολογία ως πυλώνα της, η καλλιτέχνις διαβλέπει σε αυτή την αναγωγή το κίνητρο για ενδοσκόπηση, αποκρυπτογραφώντας ad hoc με τον χρωστήρα της τη σημειολογία του Δωδεκάθεου. Με οξυδέρκεια και ενσυναίσθηση, η καλλιτέχνις αντιλαμβάνεται την κάθε θεότητα σαν μετενσάρκωση ενός ανθρώπινου ιδεοτύπου, μετασχηματίζοντας μέσα από τη φόρμα, τη γραμμή και το χρώμα τη συναισθησιακή εμπειρία σε αισθητική και καλώντας, ακόλουθα, τον θεατή να ταυτιστεί κατά προαίρεση μαζί τους”.


Διάρκεια έκθεσης:18 Ιανουαρίου 2022 – 19 Φεβρουαρίου 2022
Ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή 15:00 – 20:00 / Σάββατο 11:00 – 15:00



Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας: Ένας χρόνος από την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

Ανάπτυξη άνω του 5% προβλέπει για 2022 ο Άδωνις Γεωργιάδης

Έως και 88% μειώνουν τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου τα χάπια των Pfizer και Merck
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης