Διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στην Μάχη της Σφακτηρίας και στην ιστορική έξοδο του πλοίου «Άρης»

Διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στην Μάχη της Σφακτηρίας και στην ιστορική έξοδο του πλοίου «Άρης»

O Δήμος Ύδρας σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου-Νέστορος και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνουν διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στην Μάχη της Σφακτηρίας και στην ιστορική έξοδο του πλοίου «Άρης»

Πινακας_Εξοδος_Αρεως

Οι δύο αδελφοποιημένοι Δήμοι, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Εθνική μας Παλιγγενεσία, με την πολύτιμη υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα παρουσιάσουν τη σημαντική και συνάμα συγκινητική ιστορία της εξόδου του ένδοξου Μπρίκιου «Άρης», μέσω της διαδικτυακής επιστημονικής εκδήλωσης με τίτλο: «Το Θρυλικό Μπρίκι Άρης», ανήμερα της Επετείου, στις 26 Απριλίου 2021, Μ. Δευτέρα και ώρα 8.00 μ.μ., μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου https://www.facebook.com/dimosydras .

 

Στη μάχη της Σφακτηρίας η Ύδρα γνώρισε τη μεγαλύτερη απώλεια κατά τη διάρκεια της Επανάστασης. Έχασε 150 ναύτες και τον ναυμάχο Αναστάσιο Τσαμαδό, οι οποίοι αποβιβάστηκαν στην εν λόγω νησίδα για να την υπερασπιστούν και επέλαξαν να μείνουν και να πολεμήσουν μέχρι τέλους. Ακολούθησε η ηρωϊκή έξοδος του πλοίου "Άρης" του Τσαμαδού το οποίο λίγες μέρες αργότερα έφτασε στην Ύδρα με μεσίστεια σημαία εξαιτίας της απώλειας του Κυβερνήτη του. Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 30/04/1825, ο Ανδρέας Μιαούλης θα εκδικηθεί για τον θάνατο του συμπατριώτη φίλου Του με την Ναυμαχία της Μεθώνης όπου πυρπόλησε μεγάλο αριθμό μονάδων του Αιγυπταικού στόλου.

 

Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι ο Αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ναυπηγός, Μηχανολόγος-Μηχανικός Ιωάννης Χατζηγεωργίου, ο οποίος θα μιλήσει για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Πάρωνα «Άρη», του Υδραίου Αναστάσιου Τσαμαδού.

Αφισετα_Εξοδος_Αρεως
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης