Αποκαταστάθηκε το Γεφύρι της Πλάκας - Δείτε τις εικόνες

Αποκαταστάθηκε το Γεφύρι της Πλάκας - Δείτε τις εικόνες

Θα προταθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η υποψηφιότητα του συνολικού έργου για βράβευση από την Europa Nostra

Γεφυρι_Πλακας
Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του γεφυριού της Πλάκας στον Άραχθο, στους Ραφταναίους Ιωαννίνων, που χτίστηκε το 1866 από τον αρχιμάστορα Μπέκα και είχε καταρρεύσει τον Φεβρουάριο του 2015 από πλημμύρες. Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, μάλιστα, θα προταθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η υποψηφιότητα του συνολικού έργου για βράβευση από την Europa Nostra.

Γεφυρι_Πλακας2
Οι ζημιές που είχε υποστεί από τις πλημμύρες ήταν πολύ μεγάλες
Στη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου τ.έ., η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του έργου «Στερέωση, αποκατάσταση, αναστήλωση και ανάδειξη γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα» υπό την προεδρία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη διαπίστωσε την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο εκτελέστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με πρότυπο και υποδειγματικό τρόπο υπό την καθοδήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής, που προέβλεπε η Προγραμματική Σύμβαση, υπό την προεδρία του καθ. κ. Μανώλη Κορρέ.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης αποφάσισε επίσης να δοθεί εξάμηνη παράταση στην ισχύ της Προγραμματικής Σύμβασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο και να ελεγχθεί από την Επιστημονική Επιτροπή το σχέδιο διαχείρισης του μνημείου μετά από τις εργασίες αναστήλωσης και ανάδειξής του. Επίσης αποφάσισε, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παραλαβής του έργου να πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για την απόδοση του μνημείου στην τοπική κοινωνία.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης από το Ισραήλ: Θα κάνω διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση

Κορωνοϊός: 15 νέα κρούσματα, τα 11 στον Εχίνο - Ένας θάνατος

Απαγωγή Μαρκέλλας: Ψάχνουν και εκτός Θεσσαλονίκης τη μυστηριώδη γυναίκα που φέρεται να την άρπαξε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης