Ίδρυμα Ωνάση: Δίνει αμοιβές σε όσους εργάζονται για το δωρεάν ψηφιακό του πρόγραμμα

Ίδρυμα Ωνάση: Δίνει αμοιβές σε όσους εργάζονται για το δωρεάν ψηφιακό του πρόγραμμα

«Η Τέχνη είναι οι εργαζόμενοί της» υπογραμμίζεται με νόημα

Στεγη__Ορνιθες
Μία κίνηση γεμάτη έντονους συμβολισμούς αλλά και ουσία αποτελεί η απόφαση Ιδρύματος Ωνάση, που ανακοινώθηκε σήμερα, να δώσει επιπλέον αμοιβές σε όλους εκείνους που η δουλειά τους παρουσιάζεται διαδικτυακά στο πλαίσιο του πλούσιου ψηφιακού του προγράμματος.

Μπροστά αλλά και πίσω από κάθε παράσταση ή εκδήλωση, που όλοι εμείς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δωρεάν το δύσκολο αυτό διάστημα της καραντίνας, βρίσκονται δεκάδες άνθρωποι που εργάστηκαν σκληρά για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Όχι μόνον καλλιτέχνες αλλά και τεχνικοί και άτομα άλλων ειδικοτήτων βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα αβέβαιο μέλλον δεδομένου ότι οι συνέπειες της υγειονομικής κρίσης χτύπησαν σκληρά τον χώρο της ψυχαγωγίας ενώ δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σαφή εικόνα για την επόμενη μέρα.

«Η Τέχνη είναι οι εργαζόμενοί της. Εάν σταματήσουν να υπάρχουν αυτοί, θα σταματήσει να υπάρχει η Τέχνη – και ζωή χωρίς τέχνη δεν είναι ζωή» υπογραμμίζει εύστοχα στην ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Ωνάση προσθέτοντας με νόημα: «Η Τέχνη έχει ονοματεπώνυμα»

Θα πρέπει να σημειωθεί πως επιπλέον αμοιβή θα λάβουν όχι μόνο οι εργαζόμενοι των παραγωγών που θα παρουσιαστούν από δω και στο εξής από το ψηφιακό κανάλι της Στέγης αλλά και εκείνοι που συμμετείχαν σε αυτές που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

Αυτό είναι το «ευχαριστώ» του Ιδρύματος Ωνάση στους ανθρώπους που μετακινούν την ψυχή και τη σκέψη μας. «Καθώς τα θέατρα, οι αίθουσες τέχνης και οι συναυλιακοί χώροι περιμένουν τη μέρα που θα ανοίξουν ξανά, η υποστήριξη των εργαζόμενων στις Τέχνες είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση περνώντας ένα ουσιαστικό μήνυμα στήριξης το οποίο αποτελεί, αναμφισβήτητα, παράδειγμα προς μίμηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Πότε θα γίνεται έλεγχος για κορωνοϊό στα δημόσια νοσοκομεία - Τι ισχύει για τα χειρουργεία

Θετικός στον κορωνοϊό ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν

Τέλος το αλκοόλ στις όχθες του Σηκουάνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης