Όλες οι σπουδαίες γυναίκες της σκηνοθεσίας σε ένα ντοκιμαντέρ

Όλες οι σπουδαίες γυναίκες της σκηνοθεσίας σε ένα ντοκιμαντέρ

 Θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα από το BFI Player, τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου

Women__Film
Μπορεί η σκηνοθεσία να θεωρείται, κατά κύριο λόγο, ανδρικό επάγγελμα παρόλα αυτά είναι αρκετές και σημαντικές οι γυναίκες που έχουν βρεθεί κατά καιρούς πίσω από τις κινηματογραφικές κάμερες. Σε αυτές θα είναι επικεντρωμένο το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Women Make Film - A New Road Movie Through Cinema», που θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα από το BFI Player, τη διαδικτυακή πλατφόρμα του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.
New trailer for Women Make Film - on BFI Player and Blu-ray 18 May


Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αποσπάσματα από τη δουλειά 183 γυναικών, από έξι ηπείρους, που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια 13 δεκαετιών, από την πρώιμη δουλειά της Γαλλίδας ιδιοκτήτριας στούντιο Άλις Γκι Μπλας έως αυτή της Κίρα Μουράτοβα στη Ρωσία, των Ντόροθι Άρζνερ και Κάθριν Μπίγκελοου στις ΗΠΑ και της Γουάνγκ Πινγκ στην Κίνα.

Οι Τζέιν Φόντα, Τίλντα Σουίντον και Θάντι Νιούτον θα είναι ανάμεσα στις αφηγήτριες του ντοκιμαντέρ, διάρκειας 14 ωρών, το οποίο φέρει την υπογραφή του ιστορικού κινηματογράφου και σκηνοθέτη, Μαρκ Κάσινς. Πρόκειται για ένα ταξίδι στο έργο των γυναικών στη μεγάλη οθόνη που καλύπτει πολλές και διαφορετικές πτυχές, από το είδος και την θεματολογία των ταινιών μέχρι τις επιδόσεις σε συγκεκριμένους τομείς της κινηματογραφικής τέχνης.

Για να συλλέξει όλα αυτά τα στοιχεία Μαρκ Κάσινς έκανε επισταμένη έρευνα σε αρχεία ταινιών ανά τον κόσμο, συγκέντρωσε περισσότερα από 700 αποσπάσματα και οργάνωσε το υλικό του υπό μορφή βιβλίου αποτελούμενου από 40 κεφάλαια που διδάσκουν θέματα και τεχνικές του κινηματογράφου!

Ειδήσεις σήμερα:

Αισιοδοξία από τον δείκτη R0 και τα στατιστικά την α' εβδομάδα της άρσης των μέτρων

Οι βεντέτες της Κρήτης: Επτά νεκροί για μία κουδούνα

Οι πλούσιοι, οι φτωχοί, οι χρεωμένοι και οι... σκαφάτοι πολιτικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης