Εκπαιδεύοντας άνεργους νέους στον προγραμματισμό υπολογιστών

Εκπαιδεύοντας άνεργους νέους στον προγραμματισμό υπολογιστών

Μια δραστήρια ΜΚΟ της Αθήνας, η REvive Greece σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων διοργανώνουν δωρεάν σεμινάρια προγραμματισμού υπολογιστών για άνεργους νέους 18-35 ετών

revive
Η REvive Greece δεν είναι μια τυπική ΜΚΟ αλλά μια ενεργή κοινωνική οργάνωση προσφοράς με σημαντικό έργο και έξωθεν καλή μαρτυρία.

Η REvive Greece –ψυχή της οποίας είναι ο αεικίνητος Θοδωρής Δημακαράκος- έχει διακριθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών (bit.ly/2C3tsA1) και ως φιναλίστ στο περσινό European Social Innovation Competition της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (bit.ly/2C1hqHi), είναι μέλος της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες (bit.ly/2C1j8s6).

Το κύριο έργο της αφορά την βοήθεια της σε νέους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, «εκπαιδεύοντάς τους δωρεάν πάνω στον προγραμματισμό υπολογιστών, με σκοπό την άμεση απορρόφησή τους από τον ιδιωτικό τομέα ως software developers, όπου διαπιστώνεται μεγάλη ζήτηση καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού».

Η REvive Greece προχωρά σε μια νέα δράση. Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη της Nevma Web Design διοργανώνουν στο INNOVATHENS powered by Samsung δωρεάν σεμινάρια προγραμματισμού υπολογιστών για άνεργους νέους 18-35 ετών με θέμα:Extended introduction to Web Development.

Με την ολοκλήρωσή των σεμιναρίων οι επωφελούμενοι θα γνωρίζουν να σχεδιάζουν ιστοσελίδες (web sites) και εφαρμογές web, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες HTML 5, CSS 3, JavaScript, WordPress, PHP και Vue.JS. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία προγραμματισμού, μόνο βασικές γνώσεις χρήσης υπολογιστών.

Το σεμινάριο ξεκινά στις 18 Απριλίου, θα έχει διάρκεια 13 εβδομάδες και θα πραγματοποιηθεί σε 30 μαθήματα 4ωρης διάρκειας (2-3 φορές την εβδομάδα). Τα μαθήματα θα διεξάγονται απογευματινές ώρες (17:00 έως 21:00) στο χώρο του INNOVATHENS powered by Samsung στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Στ. Μετρό Κεραμεικός).

Λόγω της δωρεάν συμμετοχής στα σεμινάρια και των περιορισμένων θέσεων (23), υπάρχει διαδικασία επιλογής και οι επωφελούμενοι, εκτός της ανελλιπούς παρακολούθησης των μαθημάτων (επιτρέπονται μέχρι 2 απουσίες), θα πρέπει να αφιερώνουν 12-20 ώρες την εβδομάδα για μελέτη.

Δείτε τη διαδικασία επιλογής και κάντε την αίτησή σας εδώ.
Περισσότερα: revivegreece.org και www.innovathens.gr
Κλείσιμο
Σχετική ανάρτηση στο Facebook.
Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 14/4 (οι αιτήσεις θα εξεταστούν κατά σειρά προτεραιότητας).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης