Τρείς καμπάνιες στο act4Greece

Τρείς καμπάνιες στο act4Greece

Therapy Dogs, Δάσος Δρομέων και Δίπλα στα Κακοποιημένα Παιδιά είναι τρείς από τις καμπάνιες που έχουν ανέβει και τρέχουν στην πλατφόρμα crowdfunding της Εθνικής Τράπεζας

act4greece
Τρείς καμπάνιες με ξεχωριστό ενδιαφέρον η κάθε μια έχουν ανέβει και τρέχουν στην πλατφόρμα Act4Greece – πρόκειται για τις καμπάνιες: Therapy Dogs, Δάσος Δρομέων και Δίπλα στα Κακοποιημένα Παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα:

Tο Therapy Dogs είναι μια δράση που συνδυάζει την ειδική αγωγή και εργοθεραπεία με τη βοήθεια των ζώων και με φορέα υλοποίησης το Σωματείο «Therapy Dogs». Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα διαβάζουμε: «Οι σκύλοι θεραπείας είναι μια εναλλακτική ή και συμπληρωματική θεραπεία μέσω των ζώων, ιατρικά αποδεδειγμένη, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Ιδιαίτερα θετική επίδραση έχει η επαφή με τα ζώα για άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρίες, πάσχοντες από χρόνιες ή ανίατες νόσους, ψυχικά ασθενείς, πρώην εξαρτημένοι, ηλικιωμένοι). Ακόμα πιο εμφανής είναι η επίδραση που έχει αυτή η επαφή σε εκείνους που ζουν μόνιμα σε ιδρύματα, μιας και τους φέρνει πιο κοντά στον έξω κόσμο και ένα βήμα πιο κοντά στη φύση. Tο «Therapy Dogs» είναι μια ομάδα καταρτισμένων εθελοντών (ειδικών παιδαγωγών, εργοθεραπευτών, ψυχολόγων, ψυχοθεραπευτών, θετικών εκπαιδευτών σκύλων, κτηνιάτρου, κ.ά.) και εκπαιδευμένων σκύλων, που έχει ως στόχο τη θεραπευτική επαφή με τα σκυλιά σε αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο. Το act4Greece στηρίζει τη δράση «Therapy Dogs» από 02/11/2018 έως 02/05/2019, με στόχο να συγκεντρωθούν €8.000 για την εκπαίδευση, τις αμοιβές κτηνιάτρου, τον καλλωπισμό και λοιπά έξοδα για την υλοποίηση θεραπευτικού προγράμματος στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου 2018-Ιουνίου 2019».

«Δάσος Δρομέων» με δράση για περιβαλλοντική αποκατάσταση στο καμένο τμήμα της διαδρομής του αυθεντικού Μαραθωνίου με φορέα υλοποίησης τον ΣΕΓΑΣ. Σε ενημερωτικό σημείωμα διαβάζουμε: «Ο ΣΕΓΑΣ, διοργανωτής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στην τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, και συγκεκριμένα σε έκταση από την οποία διέρχεται η κλασική μαραθώνια διαδρομή, μια διαδρομή, πάνω στην οποία διοργανώνεται το μεγαλύτερο ετήσιο αθλητικό, πολιτιστικό, ιστορικό και τουριστικό γεγονός της χώρας μας. Η διαδρομή του Μαραθωνίου Αθήνας συναντά το κατεστραμμένο από τις πυρκαγιές δάσος της Ανατολικής Αττικής, από το 12ο έως το 16ο χιλιόμετρό της. (…) Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αγοραστούν και φυτευτούν δέντρα, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερη έκταση, ενώ θα διασφαλισθεί και η συντήρησή τους. Συγχρόνως, την ημέρα του αγώνα, θα περάσει ένα σημαντικό μήνυμα από το ΣΕΓΑΣ, τους χορηγούς και συνεργάτες του, καθώς και την ντόπια και διεθνή δρομική κοινότητα, μέσα από ένα συμβολικό Δάσος Δρομέων κατά μήκος της πληγείσας περιοχής».

Δίπλα στα κακοποιημένα παιδιά, ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης γιατρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη διαχείριση περιστατικών σωματικά κακοποιημένων παιδιών με φορέα υλοποίησης την ΕΛΙΖΑ. Σε ενημερωτικό σημείωμα διαβάζουμε: «“Σήμερα, όχι αύριο”, η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ, μας καλεί να δράσουμε με στόχο ένα ασφαλέστερο μέλλον για τα μωρά και τα παιδιά που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν από κακοποίηση ή και παραμέληση σε όλη την Ελλάδα. Η ιστορία της Ελίζας (Elisa Izquierdo, 1989 - 1995) είναι η αληθινή ιστορία ενός παιδιού που δεν πρόλαβε να ανοίξει τα φτερά του. Χωρισμένοι γονείς, ένας πατέρας που της στάθηκε αλλά χάθηκε νωρίς, μια άρρωστη μητέρα βυθισμένη στα ναρκωτικά, και μια «υγιής» πολιτεία, όπου οι τυπικές διαδικασίες συνθλίβουν την ουσία. Η Ελίζα πέθανε κακοποιημένη στα έξι της χρόνια.Γνωρίζουμε πως και στην Ελλάδα 1 στα 2 παιδιά έχει πέσει θύμα κάποιας μορφής σωματικής βίας τουλάχιστον μία φορά, ενώ τα παιδιά κάτω των 4 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από κακοποίηση.Το ΕΛΙΖΑ, στοχεύοντας στην καθοδήγηση των παιδιών, τη στήριξη γονέων και την επιμόρφωση επαγγελματιών υλοποιεί ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών σε εθνικό επίπεδο, με τη συνεργασία έγκριτων ιδρυμάτων και οργανισμών, όπως το Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και τα Πανεπιστήμια YALE & IOWA».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης