Τρείς καμπάνιες στο act4Greece

act4greece

Therapy Dogs, Δάσος Δρομέων και Δίπλα στα Κακοποιημένα Παιδιά είναι τρείς από τις καμπάνιες που έχουν ανέβει και τρέχουν στην πλατφόρμα crowdfunding της Εθνικής Τράπεζας

Τρείς καμπάνιες με ξεχωριστό ενδιαφέρον η κάθε μια έχουν ανέβει και τρέχουν στην πλατφόρμα Act4Greece – πρόκειται για τις καμπάνιες: Therapy Dogs, Δάσος Δρομέων και Δίπλα στα Κακοποιημένα Παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα:

Tο Therapy Dogs είναι μια δράση που συνδυάζει την ειδική αγωγή και εργοθεραπεία με τη βοήθεια των ζώων και με φορέα υλοποίησης το Σωματείο «Therapy Dogs». Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα διαβάζουμε: «Οι σκύλοι θεραπείας είναι μια εναλλακτική ή και συμπληρωματική θεραπεία μέσω των ζώων, ιατρικά αποδεδειγμένη, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Ιδιαίτερα θετική επίδραση έχει η επαφή με τα ζώα για άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρίες, πάσχοντες από χρόνιες ή ανίατες νόσους, ψυχικά ασθενείς, πρώην εξαρτημένοι, ηλικιωμένοι). Ακόμα πιο εμφανής είναι η επίδραση που έχει αυτή η επαφή σε εκείνους που ζουν μόνιμα σε ιδρύματα, μιας και τους φέρνει πιο κοντά στον έξω κόσμο και ένα βήμα πιο κοντά στη φύση. Tο «Therapy Dogs» είναι μια ομάδα καταρτισμένων εθελοντών (ειδικών παιδαγωγών, εργοθεραπευτών, ψυχολόγων, ψυχοθεραπευτών, θετικών εκπαιδευτών σκύλων, κτηνιάτρου, κ.ά.) και εκπαιδευμένων σκύλων, που έχει ως στόχο τη θεραπευτική επαφή με τα σκυλιά σε αυτούς που τη χρειάζονται περισσότερο. Το act4Greece στηρίζει τη δράση «Therapy Dogs» από 02/11/2018 έως 02/05/2019, με στόχο να συγκεντρωθούν €8.000 για την εκπαίδευση, τις αμοιβές κτηνιάτρου, τον καλλωπισμό και λοιπά έξοδα για την υλοποίηση θεραπευτικού προγράμματος στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου 2018-Ιουνίου 2019».

«Δάσος Δρομέων» με δράση για περιβαλλοντική αποκατάσταση στο καμένο τμήμα της διαδρομής του αυθεντικού Μαραθωνίου με φορέα υλοποίησης τον ΣΕΓΑΣ. Σε ενημερωτικό σημείωμα διαβάζουμε: «Ο ΣΕΓΑΣ, διοργανωτής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στην τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, και συγκεκριμένα σε έκταση από την οποία διέρχεται η κλασική μαραθώνια διαδρομή, μια διαδρομή, πάνω στην οποία διοργανώνεται το μεγαλύτερο ετήσιο αθλητικό, πολιτιστικό, ιστορικό και τουριστικό γεγονός της χώρας μας. Η διαδρομή του Μαραθωνίου Αθήνας συναντά το κατεστραμμένο από τις πυρκαγιές δάσος της Ανατολικής Αττικής, από το 12ο έως το 16ο χιλιόμετρό της. (…) Με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα αγοραστούν και φυτευτούν δέντρα, καλύπτοντας όσο το δυνατόν περισσότερη έκταση, ενώ θα διασφαλισθεί και η συντήρησή τους. Συγχρόνως, την ημέρα του αγώνα, θα περάσει ένα σημαντικό μήνυμα από το ΣΕΓΑΣ, τους χορηγούς και συνεργάτες του, καθώς και την ντόπια και διεθνή δρομική κοινότητα, μέσα από ένα συμβολικό Δάσος Δρομέων κατά μήκος της πληγείσας περιοχής».

Δίπλα στα κακοποιημένα παιδιά, ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης γιατρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη διαχείριση περιστατικών σωματικά κακοποιημένων παιδιών με φορέα υλοποίησης την ΕΛΙΖΑ. Σε ενημερωτικό σημείωμα διαβάζουμε: «“Σήμερα, όχι αύριο”, η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ, μας καλεί να δράσουμε με στόχο ένα ασφαλέστερο μέλλον για τα μωρά και τα παιδιά που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν από κακοποίηση ή και παραμέληση σε όλη την Ελλάδα. Η ιστορία της Ελίζας (Elisa Izquierdo, 1989 - 1995) είναι η αληθινή ιστορία ενός παιδιού που δεν πρόλαβε να ανοίξει τα φτερά του. Χωρισμένοι γονείς, ένας πατέρας που της στάθηκε αλλά χάθηκε νωρίς, μια άρρωστη μητέρα βυθισμένη στα ναρκωτικά, και μια «υγιής» πολιτεία, όπου οι τυπικές διαδικασίες συνθλίβουν την ουσία. Η Ελίζα πέθανε κακοποιημένη στα έξι της χρόνια.Γνωρίζουμε πως και στην Ελλάδα 1 στα 2 παιδιά έχει πέσει θύμα κάποιας μορφής σωματικής βίας τουλάχιστον μία φορά, ενώ τα παιδιά κάτω των 4 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από κακοποίηση.Το ΕΛΙΖΑ, στοχεύοντας στην καθοδήγηση των παιδιών, τη στήριξη γονέων και την επιμόρφωση επαγγελματιών υλοποιεί ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών σε εθνικό επίπεδο, με τη συνεργασία έγκριτων ιδρυμάτων και οργανισμών, όπως το Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και τα Πανεπιστήμια YALE & IOWA».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες