Το μουσικό backround της «Αγριόπαπιας»

Το μουσικό backround της «Αγριόπαπιας»

Η Ελληνίδα συνθέτις, τραγουδοποιός και τραγουδίστρια Nalyssa Green διεκδικεί ένα σημαντικό κομμάτι στην σύνθεση μουσικής για θεατρικές παραστάσεις

agriopapia
Ζει και γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι αυτοδίδακτη, παίζει πλήκτρα, κιθάρα, θέρεμιν και τραγουδά. Ο λόγος για την Nalyssa Green.

Σε ένα ενημερωτικό δελτίο που έλαβα από το Θέατρο Πορεία με αφορμή τα 20χρονα γενέθλια του, στάθηκα στη νορβηγική φράση «Vildanden dukker ned på havets bunn» η οποία μεταφράζεται ως εξής: «Η αγριόπαπια βουτάει στον βυθό της θάλασσας» και είναι μια φράση, εμπνευσμένη από την «Αγριόπαπια» του Ίψεν.

Η συγκεκριμένη φράση αποτελούσε τον στίχο μουσικού κομματιού που συνέθεσε η Nalyssa Green για την παράσταση του έργου στο Θέατρο Πορεία.

Με την συνεργασία της αυτή η Green συνέθεσε τη μουσική για τις παραστάσεις «Αγριόπαπια» και «Το Ευχαριστημένο».
agriopapia-1

Προσκεκλημένη η ίδια την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των επετειακών εκδηλώσεων του Θεάτρου, θα φιλοξενηθεί στη σκηνή –όπως και άλλοι σημαντικοί μουσικοί που έγραψαν μουσική για παραστάσεις.

Κάπου εδώ πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις: «Η Nalyssa Green είναι συνθέτις, τραγουδοποιός και τραγουδίστρια. Είναι αυτοδίδακτη και παίζει πλήκτρα, κιθάρα, ακορντεόν και θέρεμιν. Έχει εκδώσει δύο προσωπικούς δίσκους: Barock (2010, self-released), The Seed (2012, Inner Ear). Από το Σεπτέμβρη του 2010 έχει κάνει σε Αθήνα, επαρχία και εξωτερικό σημαντικό αριθμό συναυλιών.

Από το 2014 ασχολείται με τη σύνθεση πρωτότυπης μουσικής για θεατρικές παραστάσεις. Κάποιες σημαντικές δουλειές της: «Ψύχωση 4.48» (Σάρα Κέην-Bios), «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ» (Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ-Εθνικό θέατρο), «Φιλουμένα» (Εντουάρντο ντε Φιλίπο – Εθνικό Θέατρο), «Ο θάνατος του Εμποράκου» (Άρθουρ Μίλερ – Εθνικό Θέατρο), “Αγριόπαπια” (Χένρικ Ίψεν – Θέατρο Πορεία).

Κλείσιμο
Τα τελευταία χρόνια έχει κυκλοφορήσει δύο ελληνόφωνα singles, το “Κοκτέιλ” (2016) και το “Κρεβάτι” (2017) τα οποία έχουν κερδίσει την προσοχή και την αγάπη του κοινού.

Τον Μάϊο του 2018 κυκλοφόρησε το digital single “Παπαρούνα” που περιέχεται στο νέο της album “Μπλουμ” σε κυκλοφορία από την Inner Ear».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης