Το ρεσιτάλ του «ρομαντισμού»

Το ρεσιτάλ του «ρομαντισμού»

Η 29χρονη σολίστ Αλεξία Μουζά ενώνει τα δύο πρόσωπα του ρομαντικού πιάνου -τον Chopin και τον Liszt- ερμηνεύοντας 2 σονάτες τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

alexia-mouza
«Η Αλεξία Μουζά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989. Σε ηλικία πέντε ετών άρχισε μαθήματα πιάνου με την μητέρα της, πιανίστα Patricia Arenas. Τον Ιούνιο του 1999, μετά από εισαγωγικές εξετάσεις, η Αλεξία εγγράφεται στην Διεθνή Πιανιστική Ακαδημία της Ίμολα "Incontri col Maestro" (Ιταλία) όπου φοιτά στην τάξη του καθηγητή Leonid Margarius.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων "Δημήτρης Μητρόπουλος" στον Πειραιά, με την Ορχήστρα Feminarte, με την Ορχήστρα «Χάυντν» του Μπολτσάνο-Τρέντο, τη Φιλαρμονική του Μπακάου, με την Νεανική Ορχήστρα της Fiesole στην Ίμολα, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων κ.α.

Το 2015 απέσπασε το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Έχει συνεργαστεί με τους διευθυντές ορχήστρας Όλα Ρύντνερ, Μίλτο Λογιάδη, Αναστάσιο Συμεωνίδη, Ενρίκε Μπάτις, Μανουέλ Λόπες, Οβίντιου Μπαλάν, Τσινγκ-Πο Πολ Τσανγκ, Κεν Τακασέκι. Το 2011 προσκλήθηκε στο Φεστιβάλ για Νέους Πιανίστες στο Καράκας, όπου εμφανίστηκε με τη Συμφωνική «Σιμόν Μπολίβαρ» της Βενεζουέλας».
alexia-mouza-1

Κλείσιμο
Με σκοπιμότητα -ένα ρεσιτάλ πιάνου, στο πλαίσιο του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων Φραντς Λιστ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, βρήκα και παρέθεσα εδώ το βιογραφικό της νέας σολίστ Αλεξίας Μουζά.

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος θα παρουσιάσει τα παρακάτω έργα: Frédéric Chopin: Σονάτα για πιάνο αρ. 3 σε σι ελάσσονα, έργο 58 και Franz Liszt: Σονάτα σε σι ελάσσονα, S. 178.

Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα του Μ.Μ.Α. διαβάζω τα εξής: «Δυο φίλοι στο Παρίσι του 1830 και 1840, ο «αγγελικός Πολωνός» και ο «δαιμονικός Ούγγρος» του Μπαλζάκ. Τα δύο πρόσωπα του ρομαντικού πιάνου, σαν άλλος Ιανός, συναντώνται στα δάχτυλα της νεαρής σολίστ Αλεξίας Μουζά. Έχοντας στις αποσκευές της πάμπολλες διακρίσεις, βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών και συνεργασίες με σπουδαίους μαέστρους, έρχεται στο Μέγαρο μετά το πρόσφατο ντεμπούτο της στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης. Οι ερμηνείες της σε δύο σονάτες –ορόσημα του ρομαντισμού– προμηνύονται συναρπαστικές!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης