Ελιγμοί… ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα!

Ελιγμοί… ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα!

Οι «Ελιγμοί» του Eduardo Galan, μια παράσταση του Θοδωρή Βουρνά επιστρέφει ανανεωμένη στη θεατρική σκηνή «Αθηναΐς»

eligmoi
Οι «Ελιγμοί» του Eduardo Galan είναι ένα έργο που το οδηγεί η πλοκή του και σε κάθε σκηνή ανατρέπονται τα δεδομένα των χαρακτήρων. Από τις 5 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19:30 η παράσταση του Θοδωρή Βουρνά επιστρέφει ανανεωμένη στη θεατρική σκηνή «Αθηναΐς».

Ένα ζευγάρι, ο Ντάριο και η Μπελέν – ο πρώτος ηθοποιός και η δεύτερη στρατιωτικός - προσπαθούν να «ελιχθούν» και να βγουν αλώβητοι από την πραγματικότητα που τους περιβάλλει, παλεύοντας με την αλήθεια που αποδεικνύεται πιο σκληρή από το ψέμα.
eligmoi-2


Ένας υπολοχαγός και ένας σκηνοθέτης τούς φέρνουν αντιμέτωπους με την εξουσία, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Εξουσία στην τέχνη και εξουσία στον πόλεμο. Πότε η άσκηση εξουσίας υπερβαίνει τα όρια και ισοδυναμεί με κατάχρηση εξουσίας; Ποιος ο ρόλος του θύτη και ποιος του θύματος, όταν το ίδιο το άτομο έχει την ελευθερία να «ελίσσεται» στην προσπάθειά του να πετύχει τους στόχους του;

Όσο το έργο προχωρά οι ήρωες βρίσκονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που ξεπερνούν τα όρια τους. Οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής και ο ασταμάτητος ανταγωνισμός δεν τους δίνει χρόνο να μελετήσουν τις κινήσεις τους ή να προβλέψουν το κόστος της κάθε πράξης. Όσο κι αν επιχειρούν να «αν-ελιχθούν», το κοινωνικό σύστημα επεμβαίνει, περιορίζοντας τα περιθώρια τους και στερώντας τους την ικανότητα να εξουσιάζουν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό.
Κλείσιμο
eligmoi-1


«Η ελευθερία εξαρτάται από το χρόνο και τον τόπο στον οποίο ζούμε. Αλλά η ελευθερία να ζούμε γονατίζοντας ή να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας εξαρτάται μόνο από τον εαυτό μας, έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε τις συνέπειες των πράξεων της ελευθερίας μας» επισημαίνει ο συγγραφέας Eduardo Galan και στο νου μας έρχονται τα λόγια του Στέφαν Τσβάιχ: ««Ελευθερία χωρίς εξουσία καταντάει χάος, και εξουσία χωρίς τον σεβασμό της ελευθερίας, τυραννία».

Στην παράσταση, που σκηνοθετεί ο Θοδωρής Βουρνάς με βοηθό τη Λυδία Τριγώνη, παίζουν οι ηθοποιοί Νίκος Βατικιώτης, Αγγελική Πασπαλιάρη, Γιώργος Σπάνιας και Θοδωρής Φραντζέσκος. Τη μετάφραση υπογράφει η Μαρία Φωτεινάτου, τους φωτισμούς ο Δημήτρης Αποστόλου, τα σκηνικά η Κασσιανή Λεοντιάδου, την κινησιολογία η Ντέπυ Γοργογιάννη και το artwork ο Γιώργος Γιαννίμπας. Την παραγωγή υπογράφει ο Στράτος Μαρκίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης