Ρομποτική στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Ρομποτική στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Τετάρτες απόγευμα ρομποτική για παιδιά από 4 έως 6 ετών και προγράμματα για παιδιά από 1 έως 2 ετών

robot
Πώς να ενεργοποιήσεις μια μέλισσα ρομπότ;
Πώς από τα πλάσματα της φύσης μπορούμε να εμπνευστούμε, να μάθουμε και να κατασκευάσουμε ευρεσιτεχνίες και μηχανικές κατασκευές κίνησης;

Με αφορμή το ενδιαφέρον για τη ρομποτική και τη μάθηση της σύγχρονης εποχής, τις Τετάρτες του Οκτωβρίου στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, τα παιδιά 4-6 ετών ενεργοποιούν μέλισσες –ρομπότ, παίζουν μαζί τους, τις προγραμματίζουν, φτιάχνουν τις δικές τους ευρεσιτεχνίες και δημιουργούν μοναδικές ιστορίες.
robot-1


Παράλληλα, παιδιά από 12 έως 24 μηνών με τους γονείς τους συμμετέχουν σε προγράμματα που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη χρήση αντικειμένων. Κύριος σκοπός τους είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το μουσείο από τη βρεφική τους ηλικία. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για πολύ μικρά παιδιά και τους γονείς τους σχεδιάζονται με άξονα την αλληλεπίδραση μικρών και μεγάλων, την κοινωνικοποίηση και τη συνεργασία με άλλα παιδιά καθώς και τις θεματικές που συνδέονται με την καθημερινότητά τους.

Κλείσιμο
Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ρομποτικής:

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018
«Έντομα με φτερά, ζώα με ουρά»
Παρατηρούμε, μιμούμαστε, προγραμματίζουμε… το σώμα μας και τη μέλισσα- ρομπότ και κινούμαστε στον κόσμο των εντόμων και των ερπετών. Δημιουργούμε μηχανικές κατασκευές κίνησης και μελετούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να τις κινήσουμε.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018
«Λουλούδια σε τομή έμπνευση στη στιγμή»
Ένα λουλούδι ανθίζει μπροστά στα μάτια μας και εμείς προγραμματίζουμε τη μέλισσα- ρομπότ να βρει το λουλούδι με την περισσότερη γύρη. Δημιουργούμε σπόρους, κοτσάνια και άνθη που κινούνται και αναζητούν τρόπους να φτάσουν στο νερό.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018
«Ψάρι με ουρά, πουλί με φτερά»
Κολυμπάει ή πετάει; Μεταμορφωνόμαστε για να παρατηρήσουμε τα πλάσματα της φύσης, κινούμαστε ανάμεσά τους, συλλέγουμε στοιχεία και φτιάχνουμε τη δική μας πίστα για τη μέλισσα- ρομπότ.

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018
«Σταγόνα- Νερό- Ποτάμι»
Ταξιδεύουμε και παρατηρούμε διαφορετικά τοπία, στα οποία κρύβονται οι σταγόνες. Αναζητούμε στοιχεία και φτιάχνουμε μια ιστορία για την σταγόνα που ταξιδεύει πάνω σε μια μέλισσα. Κάθε αναγνώστης της ιστορίας προγραμματίζει το ρομπότ -μέλισσα και φτιάχνει το δικό του μοναδικό παραμύθι.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των βρεφικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων:
Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018
«Χρωματομπερδέματα»
Τα παιδιά και οι συνοδοί τους διακρίνουν και εντοπίζουν τα τρία βασικά χρώματα στα αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου. Παίζουν και πειραματίζονται με αυτά και με εργαλείο ένα πινέλο τα ανακατεύουν και δημιουργούν μια από τις πρώτες τους ζωγραφιές.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018
«Χτίζω και γκρεμίζω»
Ολημερίς το χτίζουμε, το βράδυ το γκρεμίζουμε. Παίζουμε με αντικείμενα, μεγέθη, υλικά, δημιουργούμε πύργους, τους γκρεμίζουμε και μαθαίνουμε να ισορροπούμε.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018
«Οι φίλοι μας τα ζώα»
Πώς περπατάει η χελώνα, ένα φίδι, ένας σκύλος; Ας μιμηθούμε τη φωνή τους! Έχουν πόδια; Ας τα μετρήσουμε! Θα περπατήσουμε όπως τα ζώα, θα ισορροπήσουμε και θα δημιουργήσουμε με ζυμάρι ένα αγαπημένο μας ζώο.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018
«Κάτι γλυκό και τραγανό… Μμμμ, μπισκότο!»
Τα παιδιά πειραματίζονται με τα υλικά μιας συνταγής, τα δοκιμάζουν, τα ανακατεύουν και δημιουργούν από την αρχή τα δικά τους μπισκότα!

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018
«Παιχνίδια με το σώμα μου»
Παιδιά και συνοδοί συμμετέχουν από κοινού σε παιχνίδια και κινήσεις με το σώμα τους και με τα υλικά από συλλογές του μουσείου, ανακαλύπτοντας τις διάφορες δυνατότητές του.

Info
Τα προγράμματα ρομποτικής πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και ώρες 16:30- 17:30. Τα προγράμματα για βρέφη πραγματοποιούνται 16:30- 17:20.
H οικονομική συμμετοχή ανέρχεται στο ποσό των 5,00 € για κάθε παιδί & και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00.
H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 331 2995, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00

Για περισσότερες ιδέες και λύσεις για δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο με παιδιά, επισκεφτείτε το mamakita.gr και εγγραφείτε στη σελίδα facebook.com/mamakita.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης