Επίπεδο Αφίξεων – Έξοδος 1

exodos

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών φιλοξενεί την έκθεση «Ελληνικές Θάλασσες, Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη», στον εκθεσιακό του χώρο «Τέχνη & Πολιτισμός» στο επίπεδο αφίξεων στην έξοδο 1

Ποια η θέση των Ελληνικών Θαλασσών μέσα σ’ ένα αεροδρόμιο;

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» συμπράττει με το Μουσείο Μπενάκη και παρουσιάζουν από κοινού στον εκθεσιακό χώρο του αεροδρομίου -στο επίπεδο αφίξεων στην έξοδο 1- την έκθεση «Ελληνικές Θάλασσες, Ένα φωτογραφικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη».
exodos-1


Με διάρκεια έως την τελευταία ημέρα του χρόνου –στις 31 Δεκεμβρίου– η έκθεση παρουσιάζει «φωτογραφίες οι οποίες προβάλλονται χωρισμένες σε τέσσερεις χρονολογικές ενότητες και αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες φωτογράφοι, αλλά και οι ξένοι συνάδελφοί τους που επισκέφτηκαν ή έζησαν μεγάλα χρονικά διαστήματα στη χώρα, προσέγγισαν και ερμήνευσαν τις ελληνικές θάλασσες από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τα τέλη του 1970».
exodos-2


Στην ιστοσελίδα του Μουσείου Μπενάκη διαβάζουμε σχετικά: «Στο πέρασμα των αιώνων η ελληνική θάλασσα, άρρηκτα δεμένη με την ιστορία του τόπου και τη ζωή των κατοίκων του, δεν έπαψε να εμπνέει ποιητές και καλλιτέχνες. Μετά την εφεύρεση της φωτογραφίας, στα μέσα περίπου του 19ου αιώνα, και μέχρι σήμερα, στις ζωγραφικές αναπαραστάσεις του ελληνικού θαλασσινού τοπίου έχουν προστεθεί αναρίθμητες φωτογραφικές εικόνες της ίδιας θεματολογίας».

Ο εκθεσιακός χώρος του αεροδρομίου φιλοξενεί κατά καιρούς σημαντικές εκθέσεις, ατομικές ή ομαδικές, και συνεργάζεται με μουσεία και φορείς προάγοντας από κοινού το πολιτιστικό πνεύμα.

Στις μόνιμες εκθέσεις του φιλοξενούνται αρχαιολογικά ευρήματα, που ανακαλύφθηκαν στα Μεσόγεια, περιλαμβάνονται 172 αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται από τη Νεολιθική και Πρωτο-Ελλαδική μέχρι και τη Μεταβυζαντινή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ

biomaria

Η έκθεση φαίνεται να είναι υπέροχη. Θα ήθελα να επισημάνω στους υπευθύνους, ότι προσγειώθηκα στο Ελ. Βενιζέλος στις 21 Ιουλίου. Κάποιος είχε πατήσει τις ρυθμίσεις στον προτζέκτορα, με το οποίο γίνεται γίνεται η παρουσίαση, και ούτε καν μπήκε στο κόπο να πατήσει ένα οκ. Έτσι για ώρες προβάλλονταν οι "ρυθμίσεις" και όχι οι ¨ελληνικές θάλασσες"....Κάτι απλό ,που όμως χάλασε όλη την παρουσίαση. Αν θέλουμε να δείχνουμε πολιτισμό πρέπει να τον κατέχουμε κιόλας....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

timon-o-athinaios

«Ο Σαίξπηρ δεν κάνει τίποτα μικρό, αναμετριέται πάντα με κάτι πολύ μεγάλο….» σημειώνει ο Στάθης Λιβαθινός, που καταπιάνεται με ένα από τα πιο αινιγματικά και γοητευτικά έργα του μεγάλου δραματουργού, το έργο «Τίμων ο Αθηναίος»

pligomeno-peristeri

Από τη χαοτική μεγαλούπολη της Αθήνας, στη φωτογραφία ενός πληγωμένου περιστεριού και από εκεί σε πορτραίτα ανθρώπων της πόλης, εστιάζει η πρώτη έκθεση φωτογραφίας του ποιητή Κώστα Ζαφειρόπουλου, στο 4ο επίπεδο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

nyxtes-premieras

Από τον Καζαντζάκη στον Αντώνη, τον πατέρα ενός μέσου ελληνικού σπιτιού και από την ορεινή Ηλεία στη Σαντορίνη το ελληνικό ντοκιμαντέρ δηλώνει την αξιοπρόσεκτη παρουσία στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας»

istoria-mousikis

Xειρόγραφα έγγραφα, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις, προγράμματα, φωτογραφίες, αλληλογραφία, και σπάνια αρχειακά τεκμήρια εκτίθενται στο κοινό από τη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη"