Καινοτομώντας στην Αστική Ποδηλασία

Καινοτομώντας στην Αστική Ποδηλασία

Ο Παντελής Ζάρκος και η Άννα Χλιούρα, συνιδρυτές της εταιρίας «Elektronio» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οχήματα προσωπικής μετακίνησης βασισμένα στο ηλεκτρικό ποδήλατο, προτείνοντας μια μία εναλλακτική μορφή αστικής μετακίνησης

elektronio
Ο Παντελής Ζάρκος είναι μηχανολόγος οχημάτων, απόφοιτος του Τμήματος Οχημάτων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Η Άννα Χλιούρα είναι υπεύθυνη επικοινωνίας, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο ομώνυμο τμήμα, έχοντας στην κατοχή της Master στα νέα μέσα επικοινωνίας.

Οι δυο τους είναι συνιδρυτές μια νέας startup εταιρίας με την ονομασία «Elektronio», της οποίας αντικείμενο εργασιών είναι η δημιουργία οχημάτων προσωπικής μετακίνησης βασισμένα στο ηλεκτρικό ποδήλατο.
elektronio-1


Το δίδυμο της «Elektronio» ακολουθεί κοινή πορεία στη ζωή και στην εργασία. Έχοντας ο καθένας αναλάβει το δικό του πόστο -ταυτόχρονα σκεπτόμενοι ως ομάδα- μέσα στην μικρή τους εταιρία, ο Παντελής και η Άννα προχωρούν δυναμικά στον δρόμο της επιτυχίας και της καινοτομίας.

Σε μια συνομιλία μαζί τους, ο καθένας ανέλαβε να εξιστορήσει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα.

Από τη μία πλευρά, ο Παντελής Ζάρκος είναι ο δημιουργικός νους. Ως μηχανολόγος οχημάτων, είναι ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των ηλεκτρικών ποδηλάτων της εταιρίας και επιφορτισμένος με την έρευνα & ανάπτυξη νέων προϊόντων, καθώς και με την οργάνωση της παραγωγής της εταιρίας.
elektronio-2
Κλείσιμο


Αναζητώντας να δημιουργήσει τους ιδανικούς τρόπους εναλλακτικής μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον συμμετείχε σε πρωτοποριακά projects, ενώ το ονειρό του άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με την Elektronio, το 2015.

Στον αντίποδα, η Άννα Χλιούρα, βρίσκεται στο επικοινωνιακό τμήμα. Είναι υπεύθυνη χαράξης της στρατηγικής μάρκετινγκ του bicycle brand. Στόχος της είναι να διαδώσει το μότο της εταιρίας #reimagineyourvehicle (ξαναφαντάσου το όχημα σου) εντός και εκτός συνόρων.
elektronio-3


Σχετικά με το προϊόν και την ιστορία του διαβάζουμε: «Πρώτο μας μοντέλο που λανσαρίστηκε επίσημα το 2016 ήταν το “Play”, ένα τρίτροχο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο το οποίο διαθέτει έναν επαναστατικό σχεδιασμό και ανήκει στην κατηγορία των tilting trikes, αφού οι δυο μπροστινοί τροχοί στρίβουν και πλαγιάζουν ταυτόχρονα και ανεξάρτητα. Αυτή η πρόταση λειτουργεί ως μία εναλλακτική μορφή αστικής μετακίνησης και ως μία mini cargo λύση. Με βάση το “Play”, δημιουργούμε εξατομικευμένα ποδήλατα για άτομα και εταιρίες, ακολουθώντας μια χειροποίητη και περιορισμένη διαδικασία παραγωγής στο εργαστήριο μας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Elektronio Lab & Showroom. Ένα ποδήλατο μας χρειάζεται κατά μέσο όρο 20 εργάσιμες ημέρες για να υλοποιηθεί».

Σε μια ερώτηση για το πως ξεκίνησε η ιδέα: Η βιώσιμη κινητικότητα ήταν στο στόχαστρο γύρω από την αναζήτηση της εναλλακτικής μετακίνησης στην πόλη, και το ηλεκτρικό ποδήλατο κερδίζοντας ολοένα έδαφος τα τελευταία χρόνια, αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο ευπώλητο προϊόν στην ηλεκτρική μετακίνηση.

Το επόμενο βήμα της δημιουργικής ομάδας είναι η δημιουργία μιας προϊοντικής γκάμας που θα θέσει τις βάσεις για το Elektronio ως ένα πρωτοποριακό bicycle brand ώστε να προσελκύσει ένα νέο κοινό στην αστική ποδηλασία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης