Ο εγγονός που έκανε την διαφορά

Ο εγγονός που έκανε την διαφορά

Ο Νικόλας Μίνογλου μπορεί να είναι περήφανος για τις επιδόσεις της επιχειρηματικής δραστηριότητας του καθώς κατάφερε να κάνει ηγέτη της online αγοράς παπουτσιών το myshoe.gr αλλά και διεθνή φίρμα τα χειροποίητα Ancient Greek Sandals

the-greek-sandal
Μ΄ αρέσει – στην ουσία, με ξετρελαίνει- η πολυτέλεια της λεπτομέρειας… Ειδικά, όταν γι΄αυτό το σκοπό επιστρατεύεται η στατιστική. Για παράδειγμα, διαβάζοντας τα στατιστικά στο site myshoe.gr - ο «leading online shoe retailer» της ελληνικής αγοράς- διαπιστώνουμε πώς οι πελάτες είναι όσοι και οι facebook fans. 425.300 οι πρώτοι, λιγότεροι κατά 300 οι δεύτεροι. Επίσης, οι 42 εργαζόμενοι στο myshoe.gr (μέσος όρος ηλικίας: 27,2 χρόνια) προτιμούν τους καφέδες από τα σουβλάκια – μέσα σε ένα χρόνο καταναλώνονται 23.110 καφέδες και 22.850 σουβλάκια. Βεβαίως, όλα τούτα βρίσκονται ανάμεσα στην ελαφράδα και το χιούμορ και διαμορφώνουν μια ωραία ατμόσφαιρα για τον leader της αγοράς και τους ανθρώπους του.
the-greek-sandal-1


Το myshoe.gr ιδρύθηκε από τον Νικόλα Μίνογλου – τον συνιδρυτή και της φίρμας Ancient Greek Sandals. Ο Νικόλας γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Αθήνα σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου η επιχειρηματικότητα συναντούσε αρμονικά την ακαδημαϊκή γνώση και διδασκαλία, την πολιτική και την οικονομία. Η μητέρα του, η Ιωάννα Πεπελάση Μίνογλου καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι κόρη του αείμνηστου Αδαμαντίου Πεπελάση.

Ο ίδιος ο Νικόλας με καλές σπουδές και πτυχία – βασικό πτυχίο από το Tufts University αλλά και MBA από το Babson College των ΗΠΑ- επέλεξε τον δρόμο των επιχειρήσεων. Επέστρεψε στην Αθήνα το 2006 και ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση υποδημάτων. Τέσσερα χρόνια αργότερα – το 2010, το έτος του Καστελόριζου / πρώτου μνημονίου- δημιουργεί τους δικούς του ηλεκτρονικούς δρόμους μέσω του myshoe.gr.
the-greek-sandal-3
Κλείσιμο


Στο site της πλατφόρμας διαβάζουμε: «To MyShoe.gr αποτελεί το πιο πρόσφατο επιχειρηματικό βήμα της Ν.Ι. Μίνογλου Α.Ε. Η εταιρεία ξεκίνησε το 1957, από τον Νικόλαο Μίνογλου, σε μια μικρή βιοτεχνία στο Φάληρο. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με το λάστιχο, ένα υλικό πρωτόγνωρο εκείνη την εποχή για τον χώρο της υπόδησης, κατασκευάζοντας τα πρώτα λαστιχένια παπούτσια, τα περίφημα Buffalo, που συντροφεύουν γενιές και γενιές Ελλήνων τα καλοκαίρια στις παραλίες.

Πλέον, η διοίκηση της εταιρείας έχει περάσει στην τρίτη γενιά, υπό τον Νικόλα I. Μίνογλου, εγγονό του ιδρυτή, ενώ όλη η εταιρεία έχει μετεγκατασταθεί σε ιδιόκτητα γραφεία και αποθηκευτικούς χώρους 7500 m2, στα Οινόφυτα Βοιωτίας, απασχολώντας πλέον 42 άτομα, αριθμός που συνεχώς αυξάνει για να προλάβει τους ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης του MyShoe.gr.
the-greek-sandal-2


To MyShoe.gr έχει την μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων στην Ελληνική αγορά, έχοντας προσθέσει στη συλλογή του περισσότερα από 350 δημοφιλή επώνυμα brands, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 11,000 διαφορετικά σχέδια, ενώ η συλλογή του εμπλουτίζεται με μεγάλο αριθμό σχεδίων, σε καθημερινή βάση».

Η παράδοση, η υποδομή αλλά και η τεχνογνωσία βοήθησαν και την ανάπτυξη – διεθνή διείσδυση της φίρμας Ancient Greek Sandals που έφτιαξε μαζί με την Χριστίνα Μαρτίνη, μια φίρμα που ακολουθεί τον δύσκολο και απαιτητικό δρόμο του χειροποίητου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης