Όταν η τέχνη γίνεται μόδα

poutetsi-new

Η δημοσιογράφος Χριστίνα Πουτέτση είχε μια ιδέα που ξεπήδησε μέσα από τα ίδια τα έργα της ζωγράφου μητέρας της και η ιδέα κατέληξε στο The Art & Fashion Project που βρήκε την Ιθάκη του σε μια βιοτεχνία μεταξιού στο Σουφλί που συνδυάζει την παράδοση με την ψηφιακή τεχνολογία

H Χριστίνα Πουτέτση είναι μια καταξιωμένη επαγγελματίας δημοσιογράφος. Χρόνια τώρα καλύπτει τον χώρο του τουριστικού ρεπορτάζ, ενώ οι αναγνώστες της εφημερίδας «Το Βήμα» την θυμούνται ακόμη από τα χορταστικά ως προς την ανάγνωση του περιεχομένου κείμενα της από τον χώρο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην λαμπερή αγορά των ειδών πολυτελείας (World Market for Luxury Goods).
poutetsi-1


Σήμερα, η Χριστίνα συνεχίζει να παρακολουθεί και να καταγράφει μέσα από τα κείμενα της, τις εξελίξεις στον ένα από τους δύο πιο σημαντικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας – τον τουρισμό. Βήμα της πλέον το φιλόξενο protagon (protagon.gr).

Αλλά, στη ζωή της υπάρχει πλέον μια σημαντική εξέλιξη. Η δημοσιογραφία δεν είναι η μοναδική της ενασχόληση, ο καθημερινός της σύντροφος. Το The Art & Fashion Project έχει μπει για τα καλά στη ζωή της και καταλαμβάνει θέση στη καρδιά της.

Αλλά, τι είναι το The Art & Fashion Project (theartfashionproject.com) ; Ο λόγος στη Χριστίνα: «το The Art & Fashion Project είναι ένα δημιουργικό πείραμα που ξεκίνησα το 2017.

Ύστερα από έναν χρόνο, αυτό το “πείραμα” βρίσκεται ήδη στα I-D Concept Stores στην Αθήνα, στο Golden Hall και στο online shop τους, στο shop του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Κριεζώτου και στο ξενοδοχείο Belverdere στη Μύκονο.
poutetsi-2


Πέντε αφηρημένα εικαστικά αποτελούν την πρώτη σειρά μεταξωτών φουλαριών. Τα σχέδια απεικονίζουν έργα της αφηρημένης εξπρεσιονίστριας ζωγράφου (μητέρας μου) Αικατερίνης Αθανασιάδου-Πουτέτση, η οποία εστιάζει στο χρώμα και στους έντονους συνδυασμούς του.

Τα φουλάρια έγιναν στο Σουφλί, είναι από 100% μετάξι Twill και έχουν χειροποίητο τελείωμα. Οι διαστάσεις τους είναι 90 x 90 εκατοστά».

Από ένα ενημερωτικό σημείωμα για την δημιουργική δουλειά- επιχειρηματικό εγχείρημα της Χριστίνας συγκράτησα τα εξής: «Γεφυρώνοντας το χρώμα με το μετάξι» ή «Όλα ξεκινούν από τον καμβά. Στη συνέχεια έρχεται το χρώμα. Μια έκρηξη χρωμάτων και συνδυασμών. Το χρώμα είναι το μήνυμα, το μετάξι είναι το μέσο. Η τέχνη γίνεται μόδα. Και η μόδα αγκαλιάζεται από την τέχνη». Μεγάλες λέξεις θα πείτε – μπορεί, αλλά όχι όταν μετατρέπονται σε ένα δώρο ή σε ένα αναμνηστικό ενός ταξιδιού και είναι άμεσα διαθέσιμα για τον κάθε ενδιαφερόμενο.
poutetsi-4


Από το ίδιο σημείωμα παραθέτω εδώ ένα μικρό απόσπασμα: «Η ιδέα για το The Art & Fashion Project ξεπήδησε μέσα από τα ίδια τα έργα. Τα ζωντανά χρώματα, το τολμηρό “πάντρεμά” τους, δημιουργούν θετικά συναισθήματα. Χαρά.

Έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση. Και το παζλ «κούμπωσε» με μια βιοτεχνία μεταξιού στο Σουφλί, η οποία διατηρεί την παράδοση συμβαδίζοντας παράλληλα με τις απαιτήσεις της τεχνολογίας για την ψηφιακή εκτύπωση των χρωμάτων.

Στόχος εξαρχής ήταν το εγχείρημα να βασιστεί και να υλοποιηθεί στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας και στηρίζοντας τόσο τη σύγχρονη τέχνη στη χώρα, όσο και την ελληνική χειροτεχνία».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

.

Η αισθητική είναι κάτι προσωπικό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

myandros-instagram

116 φωτογράφοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά για το νησί της Άνδρου μέσα από το project "#My_Andros"

festival-thess

Ταινίες, πρόσωπα, ιστορίες, αίθουσες και χώροι αλλά και η ίδια η πόλη με τους δρόμους και τους ανθρώπους της συγκροτούν ένα σημειωματάριο ακριβών στιγμών για την διοργάνωση του φεστιβάλ που μόλις τελείωσε…

chair

Στο κέντρο της σημερινής κουβέντας μας – που καταγράφεται εδώ- είναι το εμβληματικό σύμβολο ενός παραδοσιακού κουρείου, η δερμάτινη πολυθρόνα και ο μύθος που την συνοδεύει…

monopati-iros

Ανάβαση «ψυχής» από εκατοντάδες πεζοπόρους και ορειβάτες κάθε Νοέμβριο στην Εύβοια

2