Όταν η τέχνη γίνεται μόδα

Όταν η τέχνη γίνεται μόδα

Η δημοσιογράφος Χριστίνα Πουτέτση είχε μια ιδέα που ξεπήδησε μέσα από τα ίδια τα έργα της ζωγράφου μητέρας της και η ιδέα κατέληξε στο The Art & Fashion Project που βρήκε την Ιθάκη του σε μια βιοτεχνία μεταξιού στο Σουφλί που συνδυάζει την παράδοση με την ψηφιακή τεχνολογία

poutetsi-new
H Χριστίνα Πουτέτση είναι μια καταξιωμένη επαγγελματίας δημοσιογράφος. Χρόνια τώρα καλύπτει τον χώρο του τουριστικού ρεπορτάζ, ενώ οι αναγνώστες της εφημερίδας «Το Βήμα» την θυμούνται ακόμη από τα χορταστικά ως προς την ανάγνωση του περιεχομένου κείμενα της από τον χώρο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην λαμπερή αγορά των ειδών πολυτελείας (World Market for Luxury Goods).
poutetsi-1


Σήμερα, η Χριστίνα συνεχίζει να παρακολουθεί και να καταγράφει μέσα από τα κείμενα της, τις εξελίξεις στον ένα από τους δύο πιο σημαντικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας – τον τουρισμό. Βήμα της πλέον το φιλόξενο protagon (protagon.gr
).

Αλλά, στη ζωή της υπάρχει πλέον μια σημαντική εξέλιξη. Η δημοσιογραφία δεν είναι η μοναδική της ενασχόληση, ο καθημερινός της σύντροφος. Το The Art & Fashion Project έχει μπει για τα καλά στη ζωή της και καταλαμβάνει θέση στη καρδιά της.

Αλλά, τι είναι το The Art & Fashion Project (
Κλείσιμο
theartfashionproject.com) ; Ο λόγος στη Χριστίνα: «το The Art & Fashion Project είναι ένα δημιουργικό πείραμα που ξεκίνησα το 2017.

Ύστερα από έναν χρόνο, αυτό το “πείραμα” βρίσκεται ήδη στα I-D Concept Stores στην Αθήνα, στο Golden Hall και στο online shop τους, στο shop του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Κριεζώτου και στο ξενοδοχείο Belverdere στη Μύκονο.
poutetsi-2


Πέντε αφηρημένα εικαστικά αποτελούν την πρώτη σειρά μεταξωτών φουλαριών. Τα σχέδια απεικονίζουν έργα της αφηρημένης εξπρεσιονίστριας ζωγράφου (μητέρας μου) Αικατερίνης Αθανασιάδου-Πουτέτση, η οποία εστιάζει στο χρώμα και στους έντονους συνδυασμούς του.

Τα φουλάρια έγιναν στο Σουφλί, είναι από 100% μετάξι Twill και έχουν χειροποίητο τελείωμα. Οι διαστάσεις τους είναι 90 x 90 εκατοστά».

Από ένα ενημερωτικό σημείωμα για την δημιουργική δουλειά- επιχειρηματικό εγχείρημα της Χριστίνας συγκράτησα τα εξής: «Γεφυρώνοντας το χρώμα με το μετάξι» ή «Όλα ξεκινούν από τον καμβά. Στη συνέχεια έρχεται το χρώμα. Μια έκρηξη χρωμάτων και συνδυασμών. Το χρώμα είναι το μήνυμα, το μετάξι είναι το μέσο. Η τέχνη γίνεται μόδα. Και η μόδα αγκαλιάζεται από την τέχνη». Μεγάλες λέξεις θα πείτε – μπορεί, αλλά όχι όταν μετατρέπονται σε ένα δώρο ή σε ένα αναμνηστικό ενός ταξιδιού και είναι άμεσα διαθέσιμα για τον κάθε ενδιαφερόμενο.
poutetsi-4


Από το ίδιο σημείωμα παραθέτω εδώ ένα μικρό απόσπασμα: «Η ιδέα για το The Art & Fashion Project ξεπήδησε μέσα από τα ίδια τα έργα. Τα ζωντανά χρώματα, το τολμηρό “πάντρεμά” τους, δημιουργούν θετικά συναισθήματα. Χαρά.

Έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση. Και το παζλ «κούμπωσε» με μια βιοτεχνία μεταξιού στο Σουφλί, η οποία διατηρεί την παράδοση συμβαδίζοντας παράλληλα με τις απαιτήσεις της τεχνολογίας για την ψηφιακή εκτύπωση των χρωμάτων.

Στόχος εξαρχής ήταν το εγχείρημα να βασιστεί και να υλοποιηθεί στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας και στηρίζοντας τόσο τη σύγχρονη τέχνη στη χώρα, όσο και την ελληνική χειροτεχνία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης