Η θρησκευτική εμπειρία των ακτογραμμών

Η θρησκευτική εμπειρία των ακτογραμμών

Μια ιστορία που περιλαμβάνει 7 επιλογές περιοχών και νησιών της Ελλάδας, περιέχεται στην ιστοσελίδα www.religiousgreece.gr της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προτείνοντας ιδανικές παραλίες, αξιοθέατα και δραστηριότητες, συνδυασμένα με τον θρησκευτικό τουρισμό των περιοχών

ekklisies_arthro
Σπύρος Ιωάννου

Κυκλάδες, Βορειοανατολικό Αιγαίο, Σαρωνικός, Μυρτώο Πέλαγος, Αμβρακικός κόλπος, Ιόνιο Πέλαγος.

«Εκατοντάδες χιλιόμετρα ακτών στην ηπειρωτική χώρα, αναρίθμητα μικρά και μεγάλα νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, μαγευτικές αμμουδιές, πεντακάθαρα, σμαραγδένια νερά, εντυπωσιακός βυθός, εξασφαλίζουν στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης ακόμη και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Κάθε τόπος έχει να προσφέρει και κάτι διαφορετικό στους λάτρεις της θάλασσας: κολύμβηση, περπάτημα και παιχνίδια στις παραλίες, ξεκούραση στις οργανωμένες πλαζ, ξεφάντωμα στα παραθαλάσσια μπαρ, θαλάσσια σπορ, ψάρεμα, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα.
ekklisies-1

Καλά εξοπλισμένες μαρίνες επιτρέπουν τα ταξίδια με σκάφος, ενώ σε κάθε παραθαλάσσιο χωριό και νησί υπάρχει δυνατότητα για ολοήμερες κρουαζιέρες και εκδρομές με πλοίο στα κοντινά, λιγότερο προσιτά αξιοθέατα..»

...διαβάζουμε στην ιστοσελίδα www.religiousgreece.gr της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε μια ιστορία που περιλαμβάνει 7 επιλογές περιοχών και νησιών της Ελλάδας, όπου μπορεί κανείς να συνδυάσει την ξεκούραση με τον θρησκευτικό τουρισμό.

Κλείσιμο
Η εμπειρία που προτείνεται, ξεκινά από το «Ηλιοβασίλεμα στην Οία» στη βορεινή "Πάνω Μεριά" της Σαντορίνης και τον πρώτο διατηρητέο ελληνικό οικισμό εκεί, συνεχίζεται στις παραλίες της Νάξου και φτάνει στο πρωτοκυκλαδικό νεκροταφείο στη Νάουσα της Πάρου και στο ακατοίκητο νησάκι του Δεσποτικού στην Αντίπαρο.

Έπειτα στις αναγραφόμενες επιλογές σειρά έχει η Αίγινα με το νησάκι Αγκίστρι και το διπλανό ακατοίκητο νησάκι Μονή απέναντι από τον οικισμό της Πέρδικας.

Ο επόμενος προορισμός περιλαμβάνει την Πρέβεζα και την Πάργα με τις Ιόνιες παραλίες που μπορούν να συνδυαστούν με μια επίσκεψη στο σπίτι του Κώστα Καρυωτάκη και στο Σεϊτάν Παζάρ της παλιάς πόλης.
ekklisies-1

Η εμπειρία της επίσκεψης στη Βυθισμένη πόλη στο Παυλοπέτρι απέναντι από την Ελαφόνησο μπορεί να συνδυαστεί με κολύμπι κάτω από τα τείχη της Μονεμβασιάς που μπορεί να φτάσει κανείς ακολουθώντας το καλντερίμι που ξεκινά από την πλατεία του Ελκόμενου Χριστού, μέσα στο κάστρο της Μονεμβασιάς.

Τέλος, η Λέσβος έχει την τιμητική της στην ιστορία των περιοχών με μια αναφορά στα πανηγύρια του νησιού στο Σίγρι, στην Αγιάσο, στην Πέτρα και στο Πανηγύρι του Ταξιάρχη στον Μανταμάδο.

Στην Γιορτή Σαρδέλας στη Σκάλα Καλλονής αλλά και στο επιβλητικό βυζαντινό κάστρο του Μόλυβου, αξιοθέατα που μπορούν να συνδυαστούν με επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Βυζαντινό Μουσείο στη Μυτιλήνη και στις Ιερές Μονές και Ιερούς Ναούς του νησιού.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά στοιχεία των περιοχών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών www.religiousgreece.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης