Η Βασιλοπούλα που έγινε αγόρι!

Η Βασιλοπούλα που έγινε αγόρι!

Η ομάδα Άπειρον και η σκηνοθέτης Θάλεια Γρίβα- επιστρέφουν στο Black Box του 104 στο Γκάζι με «Ακόμη πιο Βρώμικα Παραμύθια»

Η Βασιλοπούλα που έγινε αγόρι!
Η ομάδα Άπειρον επιστρέφει στο 104 με «Ακόμη πιο Βρώμικα Παραμύθια», πηγαίνοντας ακόμη ένα (τολμηρό και πιο προκλητικό) βήμα παραπάνω την έξυπνη και επιτυχημένη συνταγή της Θάλειας Γρίβα με τα «Βρώμικα Παραμύθια» της. ΤηνκΤην παράσταση στην αρχική της, πρώτη εκδοχή την είδαμε σε σκηνοθεσία της Θάλειας Γρίβα στο Scratch Night του Bob Theater Festival 2016 (όπου κέρδισε τη δεύτερη θέση) και στη συνέχεια, στη σεζόν 2016-2017 στο 104.



Κλείσιμο
Φέτος, η Κερκυραία Θάλεια Γρίβα - απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών και της Δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου που από το 2014 ασχολείται με τη σκηνοθεσία και τα παραδοσιακά παραμύθια, ως ιδρυτικό μέλος της ομάδας Άπειρον- συνεχίζει να κεντά στον καμβά της επιτυχημένης συνταγής επιλέγοντας τολμηρά και παράδοξα παραμύθια από την ελληνική παράδοση, που βασίζονται στο παιχνίδι της εναλλαγής των ρόλων και των φύλων, μέσα από κωμικοτραγικές ιστορίες. Βασιλιάδες, βασιλόπουλα, κόρες, νύφες, ανίκανοι γαμπροί, μια μάγισσα, η Δράκαινα, ένας αιχμάλωτος, παλάτια και βασίλεια, πόλεμοι και μάχες, ζωντανεύουν στη σκηνή του 104, μέσα από τη διασκευή των παραμυθιών «Η Βασιλοπούλα που έγινε αγόρι» και «Του βασιλιά η κόρη έγινε παλικάρι».



Σε ένα σχετικό με τη παράσταση σημείωμα διαβάζουμε: «Μια παράσταση-παραμύθι για μεγάλους, που όχι μόνο δεν είναι αθώο αλλά προκαλεί με το περιεχόμενο και την ευφάνταστη πλοκή του και μας καλεί να ανακαλύψουμε την εναλλακτική, πιο χιουμοριστική αλλά και ταυτόχρονα “ανεκτική στο διαφορετικό” πλευρά του λαϊκού μας πολιτισμού». 

Στη παράσταση ( διάρκεια 60 λεπτών) συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Kωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Ηρώ Κισσανδράκη, Μαρία Κωνσταντά, Γιώργος Σαββίδης. 

Info
104-Black Box
Ευμολπιδών 41, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
τηλ. 210 345 5020, κιν. 694 029 0312
Παραστάσεις: Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00
Έναρξη: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου (έως 19 Νοεμβρίου)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης