Volvo: ανάπτυξη με νέα compact μοντέλα

Volvo: ανάπτυξη με νέα compact μοντέλα

Μοντέλα μικρότερα από τη Σειρά 40 σκοπεύει να εξελίξει η Volvo προκειμένου να συνεχίσει  την ανοδική πορεία της και να μπει για μία ακόμα φορά σφήνα στον γερμανικό ανταγωνισμό.

190130150434_VolvoConcept40_2

H μεγάλη επιτυχία του XC40, του μικρότερου SUV στην ιστορία της Volvo, φαίνεται πως δεν είναι αρκετή για τους Σουηδούς. Ετσι, παράλληλα με το επερχόμενο V40 το οποίο θα μετεξελιχθεί σε coupé crossover (με τα έως τώρα δεδομένα), η φίρμα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατασκευάσει και μικρότερα μοντέλα. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον, μετά από δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, Hakan Samuelsson, στον βρετανικό τύπο. Ο επικεφαλής της φίρμας ανέφερε πως εξετάζονται όλα τα σενάρια και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μπει σε κατηγορίες μικρότερων μοντέλων.
Σε αυτή την περίπτωση οι Σουηδοί θα στοχεύσουν απευθείας στα Audi A1 και MINI δημιουργώντας μια ανταγωνιστική πρόταση στα πρώτυπα της φιλοσοφίας της Volvo. Mάλιστα, δεν αποκλείεται τα συγκεκριμένα σχέδια της φίρμας να οδηγήσουν και σε ένα ακόμη crossover αυτοκίνητο, μικρότερο από το XC40, στις διαστάσεις του Audi Q2. Για την κατασκευή των μελλοντικών compact μοντέλων θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) και στην γκάμα αναμένεται να ενταχθούν και ηλεκτρικές εκδόσεις. Εν αναμονή των εξελίξεων…

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης