Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Škoda θα είναι το νέο Citigo-e i, σκίτσο του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα χθες η τσέχικη εταιρεία, μαζί με την είδηση ότι θα παρουσιαστεί επισήμως σε λίγες ημέρες, στις 23 Μαΐου.
Κρίνοντας από το σκίτσο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, μπορούμε να διακρίνουμε ότι το νέο ηλεκτρικό Škoda Citigo διαφοροποιείται σε σχέση με τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του μίνι μοντέλου μέσω της κλειστής γρίλιας της μάσκας του, αλλά και του νέου εμπρόσθιου προφυλακτήρα.
Από εκεί και πέρα, η Škoda προς το παρόν δεν δίνει στη δημοσιότητα κάποια από τα στοιχεία του πρώτου ηλεκτρικού της μοντέλου, ωστόσο αναμένεται αυτό να προσφέρει μια αυτονομία κοντά στα 300 km με μία πλήρη φόρτιση της μπαταρίας. Τεχνικά, το Citigo-e iV θα βασιστεί πάνω στο επίσης ηλεκτρικό VW e-up!, κάτι που σημαίνει ότι θα φέρει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 82 PS για την κίνησή του, με ροπή 21,4 kgm.
Για το εάν τα νούμερα αυτά επιβεβαιωθούν και από την εταιρεία θα το γνωρίζουμε την ερχόμενη Πέμπτη 23 Μαΐου, όταν και είναι προγραμματισμένο να παρουσιαστεί επίσημα το νέο μοντέλο στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Μαζί του η Škoda θα παρουσιάσει και το ανανεωμένο Superb, το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου θα είναι και plug-in υβριδικό.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»