Πρωτιά για το Volvo V40

Πρωτιά για το Volvo V40

Δυναμικό ξεκίνημα στο 2014 έχει κάνει η Volvo, με τα V40 και V40 Cross Country να της χαρίζουν την πρώτη θέση στην κατηγορία premium hatchback στη χώρα μας!

Πρωτιά για το Volvo V40
Οι δύο εκδοχές του σουηδικού μοντέλου, κατέγραψαν το πρώτο τρίμηνο του έτους, 257 ταξινομήσεις. Το αυτοκίνητο που έχει σημειώσει την υψηλότερη βαθμολογία όλων των εποχών στις εξαντλητικές δοκιμές του έγκυρου ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP έχει κερδίσει το ελληνικό κοινό.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων αυτοκινήτων που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), την περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος 2014 ταξινομήθηκαν 933 αυτοκίνητα που ανήκουν στη λεγόμενη premium χάτσμπακ κατηγορία. Από τις 257 πωλήσεις των V40 / V40 Cross Country, οι 253 αφορούν στις εκδόσεις 1.600cc.

Στο συγκεκριμένο κυβισμό, οι επίδοξοι αγοραστές έχουν τις εξής επιλογές:

Κλείσιμο
- για το V40 εφαλτήριο αποτελεί η βενζινοκίνητη έκδοση Τ2 120 ίππων με προτεινόμενη τιμή λιανικής 19.900€ ενώ σε diesel, η έκδοση D2 115 ίππων με προτεινόμενη τιμή λιανικής 20.900€.

- ο ίδιος πετρελαιοκινητήρας εξοπλίζει και την εισαγωγική diesel έκδοση του V40 Cross Country, την D2, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 22.900€ ενώ όσον αφορά στη βενζίνη, στη βάση των επιλογών είναι η έκδοση Τ4, των 180 ίππων με προτεινόμενη τιμή λιανικής 23.900 €.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν στο βασικό τους εξοπλισμό και το σύστημα City Safety, για αποφυγή συγκρούσεων με ταχύτητα έως και τα 50 km/h ενώ είναι τα μόνα αυτοκίνητα στον κόσμο που διαθέτουν αερόσακο πεζού στο βασικό τους εξοπλισμό!

Για τη δοκιμή του V40 1.6lt D2 πατήστε ΕΔΩ



 
Οι παραπάνω τιμές αφορούν στις εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6-σχέσεων. Ειδικά όμως όσον αφορά στο V40 Cross Country, η τιμή αυτή ισχύει και όταν το μοντέλο εξοπλίζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 6-σχέσεων, αφού το τελευταίο προσφέρεται χωρίς επιπλέον επιβάρυνση!

Τέλος, σχετικά με τη σαφέστατη προτίμηση των καταναλωτών στα μοντέλα 1.6 lt, οι άνθρωποι της Volvo Car Hellas περιμένουν στο δεύτερο μισό της χρονιάς να υπάρξει στροφή προς τον ολοκαίνουριο δίλιτρο κινητήρα τεχνολογίας Drive-E, τόσο σε εκδόσεις βενζίνης όσο και diesel. Χαρακτηριστικά, με το δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα Drive-E, ισχύος 190 ίππων, το V40 D4 έχει μικτή κατανάλωση μόλις 3,3 lt/100 km. ή αντίστοιχα εκλύει μόνο 85 gr/km ρύπους CO2!

Διαβάστε ΕΔΩ για το V40 Drive-E






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης