Με ηλεκτροκινητήρα η θρυλική Ford Mustang

Με ηλεκτροκινητήρα η θρυλική Ford Mustang

H Charge Cars μετατρέπει την εμβληματική Ford Mustang του 1967 σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων.

231030160347_mustrang-charge-cars1

Ο Βρετανός βελτιωτής Charge Cars δημιουργεί μία ξεχωριστή έκδοση της Mustang Fastback, ενός μοντέλου που κυκλοφόρησε στα τέλη της δεκαετίας του ’60, το οποίο θα διαθέτει όχι έναν, όχι δύο, όχι τρεις, αλλά συνολικά τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. 

Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε ότι έχει λάβει την απαραίτητη άδεια για τη χρήση του εμπορικού σήματος, που σχετίζεται με το συγκεκριμένο μοντέλο.

«Αυτή η συμφωνία μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε εξ’ ολοκλήρου από την αρχή, το εμβληματικό αυτοκίνητο. Αυτή η συνεργασία είναι ένα σημαντικό βήμα, δίνοντάς μας την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε με καινοτόμες λύσεις και να ξεπεράσουμε τα όρια στην αυτοκινητοβιομηχανία και την τεχνολογία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Πρόκειται, λοιπόν, για μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της θρυλικής Mustang, που πέραν των ηλεκτροκινητήρων, που προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 536 ίππων και 1.500 Nm ροπής, διαθέτει και μία μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 63 kWh που προσφέρει αυτονομία 320 χλμΗ παραπάνω ισχύς επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει το 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 3,99 δευτερόλεπτα και να αναπτύξει τελική ταχύτητα 322 χλμ/ώρα.

Πέραν των παραπάνω, η Charge Cars διαθέτει το αυτοκίνητο με προβολείς LED και ένα εξατομικευμένο, μοντέρνο εσωτερικό, στο οποίο κυριαρχούν τα bucket καθίσματα, το τιμόνι με ενσωματωμένα κουμπιά και οθόνη infotainment. 

Η Charge Cars σχεδιάζει να κατασκευάσει μόλις 499 μονάδες αυτής της ιδιαίτερης Mustang, με τιμές που ξεκινούν από περίπου 429.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης