Νέες, επετειακές BMW M3 και Μ4

Νέες, επετειακές BMW M3 και Μ4

Θέλοντας να γιορτάσει τα 50 χρόνια ζωής, το τμήμα Μ της BMW δημιούργησε δύο σπέσιαλ εκδόσεις των M3 και M4. 

220524112458_2023-BMW-M3-Edition-50-Jahre-BMW-M-4

Οι νέες γερμανίδες ντίβες έχουν συλλεκτικό χαρακτήρα, φέρουν τον κωδικό «Edition 50 Jahre», τιμής ένεκεν στο παρελθόν της βαυαρικής εταιρείας και βασίζονται στις αντίστοιχες Μ3 και Μ4 Competition xDrive.

Η συλλεκτική M3 θα λανσαριστεί αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά και θα κατασκευασθεί μονάχα σε 500 αντίτυπα, τα οποία θα είναι αριθμημένα και θα το δηλώνουν στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στην κεντρική κονσόλα και χαμηλά κάτω από το infotainment 14,9 ιντσών. Η BMW όπως είπαμε, αποφάσισε να τιμήσει το παρελθόν του τμήματος Μ, και για αυτό κάθε χρωματική επιλογή της M3 Edition 50 Jahre αποτελεί έναν σύνδεσμο με κάποια από τις ιστορικές M3.

O χρωματισμός Cinnaber Red τιμά την E30 M3, το Techno Violet θυμίζει την E36 M3, το Deep Interlagos Blue αναβιώνει την E92 M3, ενώ το Limerick Grey φέρνει αναμνήσεις από την M3 CS (F80). Εκτός από τους όμορφους χρωματισμούς, οι διαφορές σε σχέση με την Competition xDrive εστιάζονται στις σφυρήλατες ζάντες, τα κεραμικά φρένα με τις χρυσές δαγκάνες, ενώ και στο εσωτερικό τα χρώματα της M και τα καθίσματα υποδηλώνουν τον επετειακό χαρακτήρα.

Σε αντίθεση με τη M3 Edition 50 Jahre, η Μ4 θα κάνει την εμφάνιση της και στις αγορές της Ευρώπης και Κίνας, από τα μέσα του καλοκαιριού και έπειτα. Θα είναι επίσης συλλεκτική, χωρίς να γνωρίζουμε ωστόσο τον αριθμό των αντιτύπων που θα κατασκευαστεί, ενώ το κόστος και για αυτήν εκτιμάται κοντά στις 100.000 ευρώ. 

Θυμίζουμε πως και οι δύο βασίζονται στις εκδόσεις Competition xDrive, κάτι που σημαίνει ότι εφοδιάζονται με σύστημα τετρακίνησης, εξακύλινδρο σε σειρά turbo κινητήρα 3,0 λίτρων με απόδοση 510 ίππους, ενώ οι αλλαγές σχέσεων πραγματοποιούνται μέσω του αυτόματου 8τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης