Lexus RZ 450e: το πολυτελές alter ego του Toyota bZ4X

Lexus RZ 450e: το πολυτελές alter ego του Toyota bZ4X

H ηλεκτρική γκάμα της Lexus ενισχύεται με το νέο RZ450e που βασίζεται στην νέα πλατφόρμα e-TNGA της Toyota όπως και το δίδυμο bZ4X

Lexus_RZ450e__3_
H Lexus έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες φωτογραφίες του νέου RZ 450e, του πρώτου της μοντέλου που κατασκευάζεται εξαρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό. Πρακτικά πρόκειται για την πολυτελή εκδοχή του Toyota bZ4X με το οποίο μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα e-TNGA.
Παρόλο που τα δύο μοντέλα έχουν μια αντίστοιχα αιχμηρή σχεδιαστική φιλοσοφία το RZ 450e δείχνει πως υιοθετεί ένα πιο εκλεπτυσμένο μοτίβο, συμβατό με την πολυτελή του υπόσταση και τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Lexus.
Χαρακτηριστικά στοιχεία στο εμπρός μέρος είναι η κλειστή μάσκα και τα λεπτά φώτα ημέρας ενώ πίσω πρωταγωνιστεί η κομψή LED μπάρα όπου εδρεύει η ονομασία της μάρκας.

Κλείσιμο
Η Lexus δεν ανακοινώνει – προς το παρόν- στοιχεία για τις τεχνικές προδιαγραφές του RZ 450e, αλλά η υιοθέτηση της αρχιτεκτονικής e-TNGA συνεπάγεται τη χρήση των ίδιων κινητήριων συνόλων με το αδελφικό Toyota bZ4X. Το τελευταίο προσφέρεται τόσο σε δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις, με μέγιστη ισχύ 218 PS και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 71,4 kWh, η οποία εξασφαλίζει έως και 450 χλμ. αυτονομίας.
Η δημοσίευση των πρώτων επίσημων φωτογραφιών με πρωταγωνιστή το RZ 450e συνοδεύτηκε από την ανακοίνωση των αναλυτικών αποτελεσμάτων της Lexus για το έτος 2021. Η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 106% φτάνοντας τις 760.021 μονάδες, ένα νούμερο που ευελπιστεί να αυξήσει περεταίρω την φετινή χρονιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης