Τίτλοι τέλους για το VW Passat

Τίτλοι τέλους για το VW Passat

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι η παραγωγή του σεντάν Passat για την ευρωπαϊκή αγορά σταματά, με την μοναδική έκδοση να είναι αυτή του station wagon. 

191221151330_NEO-VOLKSWAGEN-PASSAT_14-1000x600

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η παραπάνω απόφαση είχε ήδη προαποφασιστεί από το 2020.

Πέραν της Γηραιάς Ηπείρου, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε το τέλος του Passat και στις ΗΠΑ, με την έκδοση Limited Edition να σηματοδοτεί το τέλος της παραγωγής εκεί.

Το 9
ης γενιάς Passat αναμένεται να ανανεωθεί σημαντικά το 2023. Το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά ως station wagon.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το VW Passat ήταν διαθέσιμο τόσο ως σεντάν, όσο και S/W από τότε που κυκλοφόρησε το σχεδιασμένο από τον Giorgetto Giugiaro πρωτότυπο μοντέλο τη δεκαετία του ’70.

Κλείσιμο
To τέλος του Passat εικάζεται ότι θα ανοίξει το δρόμο για το επερχόμενο VW Aero B. Το πλήρως ηλεκτρικό τετράθυρο βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη. Το σχήμα του είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο ID Space Vizzion που είχε κάνει την εμφάνισή του το 2019. 

Το Aero B φέρεται να είναι το πρώτο δοκιμαστικό όνομα του μοντέλου. Η VW μπορεί να το αλλάξει για να ακολουθήσει την ονοματολογία «ID» για τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Όπως και αν το ονομάσουν το νέο μοντέλο θα κάνει το ντεμπούτο του στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2023.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης