Φιλικό πλαίσιο για επενδύσεις στη χώρα
pleurhs

Θάνος Πλεύρης

Φιλικό πλαίσιο για επενδύσεις στη χώρα

Oι φόροι, φόροι, φόροι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να παγώσουν τις επενδύσεις στη χώρα και να κλείσουν τις επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να αντέξουν τους δυσβάσταχτους φόρους και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές.

Από το 2015 δεν έμεινε τίποτε αφορολόγητο: φόροι στο εισόδημα, φόροι στην κατανάλωση, φόροι στις καταθέσεις, φόροι στα ακίνητα, φόροι στα καύσιμα, φόροι στον καφέ, φόροι στο Ιντερνετ, φόροι στα κινητά και τα σταθερά τηλέφωνα, φόροι στη διαμονή στα ξενοδοχεία και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.

Το σχέδιο της Ν.Δ. προβλέπει λιγότερους φόρους, σταθερό και φιλικό φορολογικό σύστημα για τις επιχειρήσεις, γρηγορότερη απονομή της Δικαιοσύνης, κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων και κίνητρα για επενδύσεις, ελληνικές και ξένες, για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Οι νέες θέσεις εργασίας θα φέρουν καλύτερους μισθούς και με τη σειρά τους θα τονώσουν την αγορά με την κατανάλωση.
Το σχέδιο της Ν.Δ. δεν αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματίες, αλλά και τους μικρομεσαίους, που ήταν οι πρώτοι που επλήγησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι μικρομεσαίοι αυτή τη στιγμή δεν θέλουν να κλείσουν την επιχείρησή τους, θέλουν να τη διατηρήσουν και να την επεκτείνουν, εφόσον όμως υπάρχουν κίνητρα.

Οι επενδύσεις είναι το κλειδί και για τα δημόσια έσοδα, τα οποία θα αυξηθούν, για να διοχετευτούν στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια των πολιτών και στο ασφαλιστικό σύστημα για καλύτερες συντάξεις.

Μαγικές λύσεις δεν μπορεί να υπάρξουν για τη βελτίωση του οικονομικού γίγνεσθαι στην πατρίδα μας. Είναι απαραίτητο να απομακρυνθούμε από τις σοβιετικού τύπου κακοδαιμονίες για την αντίληψη απέναντι στο επιχειρείν και να αντιληφθούμε ότι προκειμένου να αυξηθεί η πίτα στη χώρα θα πρέπει να αυξηθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Κλείσιμο
Σημαντικό για τον κάθε επενδυτή είναι να γνωρίζει ότι το φορολογικό τοπίο είναι σταθερό, ακόμη κι αν δεν είναι το καλύτερο δυνατό, αν βρεθεί σε δικαστική εμπλοκή αναφορικά με την επένδυσή του να έχει γρήγορη δικαστική απόφαση και αν χρειάζεται διαδικασία αδειοδότησης να μπορέσει να ελπίζει ότι σύντομα θα υλοποιηθούν οι διαδικασίες.

Δουλειές βρίσκονται όταν ο ιδιωτικός τομέας αισθανθεί ασφαλής να επιχειρήσει. Αυτό εγγυώνται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, ότι όποιος εμπιστευτεί τα χρήματά του στην Ελλάδα δεν θα έχει δυσάρεστες εκπλήξεις, αλλά σταθερό πλαίσιο λειτουργίας.

Θάνος Πλεύρης
Υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Α’ Αθήνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK