Τώρα ξέμπλεξέ μας
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Τώρα ξέμπλεξέ μας

Τώρα, αν λέγαμε ότι ο Τσίπρας τα ’θελε και τα ’παθε για τους δικούς του που τον καταψήφισαν για το μνημόνιο δεν θα ’χαμε άδικο αφού ο ίδιος έκανε ό,τι μπορούσε για να παραμυθιάσει (αλλά και να αυτοπαραμυθιαστεί) ότι υπήρχε άλλη οδός πλην της Ευρωζώνης και των κανόνων της. Εδώ ολόκληρος λαός τον πίστεψε και πήγε και ψήφισε «Οχι» -για να έρθει ένα τεράστιο «Ναι» με 4 δισ. ευρώ μέτρα επιπλέον στο κεφάλι-, οι δικοί του θα δίσταζαν;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μπορέσει ο ίδιος, όσο ειλικρινής, ταλαντούχος και λαοπρόβλητος πολιτικός κι αν είναι, να γυρίσει αυτό που λέμε «το παιχνίδι» και να μπορέσει να κυβερνήσει κανονικά θέτοντας τη χώρα εντός τροχιάς. Γιατί τώρα είναι εκτροχιασμένη. Δεν ξέρω αν το θέλει καν στ’ αλήθεια ή αν απλώς η μόνη διαφορά του είναι ότι αυτός τώρα τελευταία πείστηκε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να πάει στη δραχμή, σε αντίθεση με την πλειοψηφία του κόμματός του που πιστεύει το αντίθετο. Γιατί το κόμμα του δεν είναι οι βουλευτές του μόνο, αλλά τα στελέχη του σε όλη την Ελλάδα που είναι μάλλον υπέρ της δραχμής. 

Τόσα χρόνια δημοσιογράφος, δεν θυμάμαι ποτέ μια κυβέρνηση να μην έχει περάσει έστω και μια μέρα κανονικής δουλειάς στα γραφεία της. Πρωί-βράδυ, έξι μήνες τώρα  οι άνθρωποι αυτοί, υπουργοί και στελέχη, τσακώνονται και βρίζουν τους εταίρους μας στην Ευρωζώνη δημιουργώντας ένα μίσος για την Ευρώπη στον λαό.

Υπογράφουν το μνημόνιο για να πάρουν 85 δισ. ευρώ και καταγγέλλουν τον δανειστή για εκβιασμό και πραξικόπημα. Το στυλ τους είναι «σου χρωστάω, ρε τοκογλύφε, εκβιαστή, γκάνγκστερ, δώσ’ μου κι άλλα τώρα και σιγά μη σ’ τα πληρώσω». Μια έγκυρη τραπεζική μελέτη αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει δώσει μέσω ενισχύσεων και επιδοτήσεων την τελευταία 20ετία στην Ελλάδα περί το 1,3 τρισ. ευρώ, δηλαδή δεν υπάρχει Ελληνας σε αυτές τις δυο γενιές που να μην έχει πάρει ευρώ ή δραχμή παλαιότερα από τους Ευρωπαίους. Το επιχείρημα αυτό έφτασε να το αντικρούσει στη Βουλή η κυρία Κωνσταντοπούλου λέγοντας ότι κάθε Ελληνόπουλο που γεννιέται χρωστά 30.000 ευρώ, προτείνοντας βέβαια τη χρεοκοπία και την έξοδό μας από την Ευρώπη. Αλήθεια, ποιος φταίει που οι Ελληνες δανειστήκαμε 500 δισ. ευρώ (μαζί με τις τράπεζες) και τώρα δεν έχουμε να φάμε; Μπορεί ο Καραμανλής, μπορεί ο Παπανδρέου ή ο Μητσοτάκης, μπορεί ο Σαμαράς, άντε και δεν φταίει ο Τσίπρας. Συγγνώμη, φταίει δηλαδή η Μέρκελ και ο Σόιμπλε ή οι προκάτοχοί τους;

Εμαθε, λοιπόν, και ο ταλαιπωρημένος κόσμος και σου λέει: αυτό είναι η Ε.Ε., δεν ήξεραν οι άλλοι πολιτικοί ότι μπορούμε να τους τα παίρνουμε, να μην πληρώνουμε ούτε ευρώ φόρο και να τους βρίζουμε κι από πάνω. Αυτός είναι ο αρχηγός Αλέξης, όλοι οι άλλοι ήταν δωσίλογοι. Αλήθεια, εσείς πιστεύετε ότι τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέφτουν γιατί μέχρι τώρα δεν πληρώνει κανείς τίποτα; Λοιδορούν τους πάντες, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, αντιφρονούντες πολίτες και πολιτικούς, και από δουλειά μηδέν: στριφογυρνάνε στις τηλεοράσεις, βρίζουν και απειλούν.

Εν πάση περιπτώσει, τώρα, όλα αυτά συνέβησαν και ας ελπίσουμε ο Τσίπρας να είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι αυτός που έμπλεξε (και μας έμπλεξε) με τρελούς, αυτός που έμπλεξε την Ελλάδα με τρελούς, αυτός πρέπει και να μας ξεμπλέξει. Να τους στείλει σπίτια τους και να υπογράψει ό,τι πρέπει να υπογράψει για να μπορεί η χώρα να ελπίζει ότι θα έχει κάποιες πιθανότητες να μείνει στο ευρώ, κάτι που πολύ αμφιβάλλω πια. Είναι δική του ευθύνη να προσπαθήσει έστω και τώρα να μην πάμε σε μια βαρύτατη εθνική περιπέτεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ