Χωρίς ρεύμα στους 43 βαθμούς; Δεν πειράζει θα έρθουν τα συσσίτια...
iriotou_matina

Ματίνα Ηρειώτου

Χωρίς ρεύμα στους 43 βαθμούς; Δεν πειράζει θα έρθουν τα συσσίτια...

Με τον καύσωνα να είναι ήδη εδώ, ένα συνεργείο, κατ΄εντολήν της  ΔΕΗ, αναζητούσε το πρωί σε μια γειτονιά των Γλυκών Νερών το σπίτι του κ.Τάδε για να κόψει το ρεύμα.

Τί κι αν έχει τρία παιδιά, τί κι αν δεν θα έχουν όχι αιρ-κοντίσιον στους 43 βαθμούς, αλλά ούτε καν την «πολυτέλεια» να πιούν λίγο κρύο νερό; Η οικογένεια -ευτυχώς- εκείνη την ώρα δεν βρισκόταν στο σπίτι. Οι γείτονες κινητοποιήθηκαν- παρακάλεσαν τον εντεταλμένο να μην βάλει τη σκάλα στην κολώνα και να μην κόψει την παροχή- δώστους μια μέρα, μήπως μπορέσουν και δώσουν κάτι έναντι και εξακολουθήσουν να έχουν το ψυγείο τους στην πρίζα. 

Ο εντεταλμένος με χαμηλωμένο το βλέμμα -"καταλαβαίνετε, έχω εντολή, θα πρέπει να ξανάρθω αύριο" - κατάλαβε. Η έμπιστη γειτόνισσα ανέλαβε να πει στη μητέρα των τριών παιδιών τί συνέβη. Για να την ειδοποιήσει. Για να ξέρει και να σπεύσει διότι η ΔΕΗ έχει ζημίες, οι αριθμοί πρέπει να βγουν και να ευημερήσουν. Κι όσο για τα παιδιά της κ.Τάδε; Ε, αυτά μπορούν -αν γλιτώσουν από τον καύσωνα- να φάνε στο συσσίτιο των αντισταθμιστικών...

Κλείσιμο
Υ.Γ. Το περιστατικό δεν μου το περιέγραψαν. Ημουν εκεί. Το είδα. Και ντράπηκα: Γιατί εγώ έχω -ακόμη- τα αυτονόητα. Που για ολοένα και περισσότερους στον τόπο μας έχουν πάψει να είναι αυτονόητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network