Η εξαγορά των πληβείων
pollatos

Μάκης Πολλάτος

Η εξαγορά των πληβείων

Δεν έχουν περάσει 40 ημέρες από την καταστροφή στο Μάτι κι εκείνο που περισσότερο εξαγριώνει δεν είναι ο κυνισμός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν σώθηκαν περισσότεροι απ' αυτούς που χάθηκαν, ούτε ο αμοραλισμός των μελών της κυβέρνησης ότι ευθύνονται τα αυθαίρετα κι όχι η ανικανότητα τους να ενεργοποιήσουν τον κρατικό μηχανισμό.

Το πιο απάνθρωπο χαρακτηριστικό που έβγαλαν οι Συριζαίοι στην προσπάθειά τους να θολώσουν την εικόνα για τις ευθύνες και τις παραλείψεις τους για την τραγωδία που άφησε πίσω της 96 νεκρούς είναι η περιφρόνηση που έδειξαν για την ανθρώπινη ζωή.

Την ίδια περιφρόνηση δείχνουν με κάθε ευκαιρία σε όλους μας, ό,τι κι αν τους καταλογίσεις, όποια κριτική κι αν τολμήσεις να κάνεις για τα πεπραγμένα τους.

-Φτωχοποιήσατε τη μεσαία τάξη, παρατηρείς. Εσείς θέλατε τα μνημόνια, σου απαντούν.
- Δεσμεύσατε τη χώρα μέχρι το 2060 συμφωνώντας σε στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα που είναι ανέφικτα, τους λες. Ο Σαμαράς είχε συμφωνήσει πλεόνασμα 4,5% κι εμείς το κάναμε 3,5%, σου επιστρέφουν.
- Μας οδηγήσατε στην οικονομική καταστροφή, συνεχίζεις. "Μήπως εμείς κυβερνούσαμε 30 χρόνια;" αντιδρούν.

Επειδή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι δεν ευθύνονται για τίποτα, όλα προκλήθηκαν από τους άλλους, τους κακούς προηγούμενους.
Κλείσιμο
Συνεχίζουν να εξαπατούν το λαό ότι τα λεφτά τα έφαγαν κάποιοι άλλοι, αρνούνται να ομολογήσουν ότι σε ένα μεγάλο βαθμό -περισσότερο ή λιγότερο- όλοι μαζί τα φάγαμε. Διότι η ανάληψη της ευθύνης συλλογικά θα οδηγούσε και σε συντεταγμένη εθνική μάχη, ομόθυμη, ενιαία και αδιαίρετη για να βγούμε όλοι μαζί από το βάλτο. Όχι όμως. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει το διχασμό, την πόλωση, την ακραία ρητορική, την οπαδική συμπεριφορά του γηπέδου, για να μας κάνει όλους χούλιγκαν.

Διότι δεν τους νοιάζει που ο Αλέξης Τσίπρας, ο μεγαλύτερος φορομπήχτης όλων των εποχών, μετέτρεψε 9 στους 10 Έλληνες σε πληβείους. Όχι. Δεν τους απασχολεί αυτό, ούτε ψάχνουν πώς να το αλλάξουν. Θέλουν απλώς να εξαγοράσουν τις μεσαίες τάξεις που φτωχοποίησαν. Και γι' αυτό σου λένε χωρίς δισταγμό: "Τα πληβειακά στρώματα έχουν εργαλειακή ψήφο, κοιτάνε τι θα τους δώσεις". Δηλαδή και σε λένε κατά πρόσωπο πληβείο και σε εξευτελίζουν σαν φραγκοφονιά που θεωρούν ότι μπορούν να εξαγοράσουν με €10 στο χέρι!

Πώς λοιπόν νομίζουν ότι θα ξεχάσεις την ανικανότητα, την απέχθειά τους για την προκοπή, τη δυσανεξία τους για την προσπάθεια να βελτιώσεις τη ζωή σου και να δημιουργήσεις πλούτο;

Με μια από τα ίδια, μια συνταγή από το παρελθόν με επιδόματα, παροχές και υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις, λες και έχουμε όλοι απώλεια μνήμης κι έχουμε απωθήσει πόσες περικοπές επέβαλε ο Τσίπρας, πού έφτασε τις συντάξεις ο Κατρούγκαλος.

Και τι σχεδιάζουν να ανακοινώσουν στο πανηγύρι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης; Παροχές, φοροελαφρύνσεις κι επιδόματα, που θα τα εξασφαλίσουν λέει από το υπερπλεόνασμα.

Πώς προέκυψε αυτό το ματωμένο πλεόνασμα; Δεν μπορείς να το ξεχάσεις: Μαζεύτηκε από τις αναγκαστικές κατασχέσεις απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό, από τη δήμευση των εισοδημάτων σου που φορολογούνται με 70% και βάλε αν στην κλίμακα του φόρου βάλεις ΕΝΦΙΑ, εισφορές, προκαταβολές φόρου και τόσα αλλά χαράτσια.

Γι αυτούς όμως, δεν έχει σημάδια πώς φτωχοποιηθηκες. Σημασία έχει ότι τώρα είσαι ΠΛΗΒΕΙΟΣ. Γιατί έτσι σε θέλουν οι πατρίκιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Πληβείο, φτωχό και δουλοπρεπή. Για να περιμένεις το επίδομα των 10 ευρώ, των 100, των 200 ευρώ για να κλείσεις καμια τρύπα και να λες "πάλι καλά που τα καταφέραμε". Καταλαβαίνεις υποθέτω ότι δεν σχεδιάζουν να σου βελτιώσουν τη ζωή. Δεν σε θέλουν να γίνεις όπως πριν. Τους ενδιαφέρει να ζητιανεύεις για ένα επίδομα, να περιμένεις το κοινωνικό εισόδημα, όχι να δημιουργήσεις. Βλέπεις σε θέλουν ελεγχόμενο. Πληβείο κι εξαρτημένο από το επίδομα σαν να είναι ναρκωτικό. Κι αν είσαι τυχερός και σου μείνουν μερικά ψιλά από το επίδομα φτώχειας, ίσως μπορέσεις να αγοράσεις εισιτήριο για να πας γήπεδο. Αυτά είναι κόλπα που γίνονταν και στο παρελθόν, με παρόμοιο τρόπο. Όταν ένας υπουργός αγόραζε μαζικά εισιτήρια για ποδοσφαιρικούς αγώνες ομάδας της περιφέρειας του και τα μοίραζε στους γύφτους, που ψηφίζουν όπως όλοι μας. Τώρα δεν μας αποκαλούν γύφτους, αλλά πληβείους. Και δεν μας ετοιμάζουν εισιτήρια για τον ΠΑΟΚ, αλλά επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Υπερφορολόγηση, αναγκαστικές εισπράξεις από τους λογαριασμούς μας και επιδόματα φτώχειας. Τουλαχιστον ο Τσίπρας με τον Καμμένο μας βγάζουν από τα μνημόνια. Και μη χειρότερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα