200 πρωτοβουλίες και δράσεις για την επέτειο του 1821
tsaousis_kostas

Κώστας Τσαούσης

200 πρωτοβουλίες και δράσεις για την επέτειο του 1821

«Επιπλέον, με τη νέα δωρεά του ΙΣΝ, η ΕΛΣ, ο σπουδαίος αυτός πολιτιστικός οργανισμός της χώρας μας, θα συμμετάσχει με όλες της τις δυνάμεις στον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Ένα από τα στοιχεία της νέας δωρεάς – μια ακόμη χειρονομία εθνικής ευεργεσίας- του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ).

Το στοιχείο αυτό λειτούργησε και ως τροφή για σκέψη εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Μια πρώτη, αρχική σκέψη θα ήταν μια μεγάλη καμπάνια για 200 μικρές και μεγάλες δωρεές από επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, από κοινωφελή ιδρύματα κλπ. Μια καμπάνια που θα απευθυνθεί – έγκαιρα και έγκυρα- στο ευρύ επιχειρηματικό – επενδυτικό κοινό έχοντας ως στόχο να ενισχυθούν συγκεκριμένες δράσεις στους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, της Έρευνας και της Καινοτομίας, της Νεανικής Επιχειρηματικότητας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για σκεφτείτε, 200 μικρές και μεγάλες δωρεές και ένας μακρύς κατάλογος ευεργετών για την μεγάλη εθνική επέτειο!

Μια δεύτερη σκέψη θα ήταν η συνεργασία των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων – από τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα, τις οργανώσεις των κοινωνικών εταίρων, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις επιστημονικές ενώσεις, τα ΑΕΙ κλπ- προκειμένου να καθορισθούν 200 μικρές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα μπορούν αν αρχίσουν να δουλεύουν κατά την διάρκεια του 2021. Το κύριο βάρος πάντα πέφτει στη κυβέρνηση αλλά εδώ θα μπορούσε για πρώτη φορά να παίξει αυτό το ρόλο η Βουλή. Μια δική της πρωτοβουλία θα άξιζε τον κόπο και θα έδινε στον εορτασμό ένα ουσιαστικό περιεχόμενο πέραν των … παρελάσεων και των πανηγυριών.

Εν ολίγοις, τα 200 χρόνια από το 1821 πρέπει να γιορτασθούν με ένα πρωτότυπο, σύγχρονο τρόπο που να απαντά στις πιο ξεχωριστές ανάγκες αυτού του τόπου. Κάτι τέτοιο θα ήταν μια μεγάλη τιμή για τους γεννήτορες του νέου ελληνικού κράτους!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ