Μήπως ξεκίνησαν να ψηφίζουν με ορθολογικά κριτήρια οι Έλληνες;
yiannis_antypas_blog

Γιάννης Γ. Αντύπας

Μήπως ξεκίνησαν να ψηφίζουν με ορθολογικά κριτήρια οι Έλληνες;

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 21 Μαίου έδειξαν πολιτική κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη με ποσοστά πού άνετα υπό τα εκλογικά συστήματα όλων των προηγούμενων εκλογών πριν το τρικ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την απλή (απελπισμένη) αναλογική του, θα είχε άνετη αυτοδυναμία στην νέα Βουλή.

Ας ξεχάσουμε όμως και τα ονόματα και την εκλογική ιστορία. Αυτά δεν αλλάζουν. Μερικές σκέψεις λοιπόν:

Η Ελλάδα, μετά την Μεταπολίτευση πέρασε πολλά: Κυπριακό, οικονομικές κρίσεις, πληθωρισμούς, αποβιομηχάνιση και μνημόνια. Αυτά εύλογο είναι να έχουν γεμίσει τους Πολίτες με πικρία, βάσανα, αντίδραση, αδιαφορία κλπ. Δεν ήταν λίγες οι φορές που υπέκυψε στον λαϊκισμό των «Εδώ Και Τώρα» ή τα χονδροειδή και άτεχνα Ψέματα του «Με ένα Νόμο και Ένα Άρθρο».

Ο Λαϊκισμός και το Ψέμα των δύο συγκεκριμένων υποσχέσεων είχαν βέβαια συγκεκριμένους πνευματικούς πατέρες αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: είχαν και «πανάξιους μιμητές από κάθε κυβερνητικό κόμμα.

Η ζωή απέδειξε ότι και τα δύο απέτυχαν ως συνταγή διακυβέρνησης. Αυτό που δείχνει να μην κατάλαβαν αυτές οι ηγεσίες, δείχνει να το έχει κατανοήσει ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού.

Είναι σαφές, από ότι φαίνεται, ότι ο Ελληνικός Λαός οριστικά άφησε πίσω του της Εύκολες Λύσεις του Ποδαριού και ανάμειξε ακριβώς το αναγκαίο: την ΛΟΓΙΚΗ.

Κανείς ΔΕΝ πρεπει να θριαμβολογεί ή να θρηνεί για τα αποτελέσματα. Οι εκλογές αυτ΄ς έδειξαν να είναι σε δευτερεύον επίπεδο Εκλογές Απλής Αναλογικής: απέδειξαν ότι είναι Εκλογές της Απλής Λογικής.

Κλείσιμο
Κατά την γνώμη μας λοιπόν και υπό την αίρεση των τελικών αποτελεσματων και της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης ισως καποια στιγμή στο άμεσο μέλλον να είναι αναγκαίο για την Χώρα όσοι απέδειξαν ότι έμειναν πίσω, και αναφέρομαι στα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης (σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και όσα κέρδισαν μια δύο μονάδες παραπάνω από τα ήδη μικρα ποσοστά τους) να υποβαθμίσουν όλους αυτούς που δεν κατόρθωσαν ειτε γιατί δεν τους συνέφερε, είτε γιατί δεν είχαν το πνευματικό βεληνεκές να συνειδητοποιήσουν και τις Εξελίξεις αλλά και τις Ανάγκες και να ανασυγκροτηθούν διατηρώντας τις Αρχές τους με Ζωντάνια, Εποικοδομητικό Λόγο, Δημιουργικές Προοδευτικές Προτάσεις, με Μελέτη και Σύγχρονες Στρατηγικές.

Και από την άλλη, είναι τώρα η ευκαιρία, η επόμενη από ότι όλα δείχνουν, κυβέρνηση να «υποβαθμίσει» όποιους και από την πλευρά αυτή δεν έχουν κατανοήσει πόσο απαιτητική είναι η ανάγκη για αποτελεσματικότητα σαφή και χωρίς πολλά λόγια.

Ήρθε η ώρα νομίζουμε, η πολιτική στην Ελλάδα πρέπει να κυριαρχηθεί από δύο υγιείς πόλους ΚεντροΔεξιάς και Κεντροαριστεράς, που θα ανταγωνίζονται εξ ίσου Δημιουργικά για το Καλό Της Χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ