Η επέτειος του ΟΧΙ στον παιδικό σταθμό
yiannis_antypas_blog

Γιάννης Γ. Αντύπας

Η επέτειος του ΟΧΙ στον παιδικό σταθμό

Σήμερα, που γράφονται οι γραμμές αυτές, είναι η επέτειος του ΟΧΙ. Όχι η κανονική, της 28ης Οκτωβρίου. Η άλλη. Του άλλου ΟΧΙ. Του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ.

Όλοι θυμόμαστε τι έγινε. Ένας πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, που εξ ορισμού από την θέση που κατείχε όφειλε να χαρακτηρίζεται από υπευθυνότητα, προκήρυξε δημοψήφισμα, υποστήριξε με πάθος, ως όφειλε σύμφωνα με τις θέσεις του, το ΟΧΙ, έπεισε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού σε αυτό και με το που βγήκε το αποτέλεσμα που ήθελε, είχε σχεδιάσει και που κατ’ εκείνον ήταν προς το συμφέρον της χώρας, μετά από άλλη μια “ηρωική διαπραγμάτευση”, το μετέτρεψε σε ένα μεγαλοπρεπέστατο ΝΑΙ.

Για τους σκοπούς του σημερινού άρθρου, θα παραβλέψουμε τις συνέπειες της πολιτικής του πρωθυπουργού αυτού όπως πχ ότι αμέσως μετά έφερε ένα ακόμη μνημόνιο, προσωπικό του αυτή την φορά, που κατα-ταλαιπώρησε και αυτό την χώρα για 3 ακόμα χρόνια. Και θα παραβλέψουμε πως ήταν ακριβώς για αυτό το αχρείαστο μνημόνιο που ο πρωθυπουργός αυτός, κατατρόπωσε την μεσαία τάξη στην φορολογία -κατα παραδοχή Τσακαλώτου-, για να μπορέσει να βγει με έπαρση από αυτό, όπως καμάρωνε από τα μπαλκόνια στις τελευταίες εκλογές.

Σήμερα θα εστιάσουμε στο πριν από το δημοψήφισμα.

Μου κάνει τεράστια έκπληξη το εξής: Θεωρητικά κάθε ένας που κατέχει υπεύθυνη θέση και μάλιστα κυβερνητική, υποτίθεται ότι εκτός από τις δικές του πνευματικές και αναλυτικές ικανότητες στον σχεδιασμό και στην λήψη αποφάσεων έχει και ένα επιτελείο συμβούλων που τον βοηθούν καθώς επίσης και μία ομάδα άλλων υπουργών με συναφείς αρμοδιότητες στο εκάστοτε θέμα που εξετάζει. Με απλά λόγια, μία απόφαση βγαίνει σαν αποτέλεσμα συνέργειας πολλών μυαλών και πάντα με την τελική πολιτική ευθύνη του πρωθυπουργού.

Δεν ξέρω τι λένε σε άλλες χώρες, αλλά η εικόνα μιας ομάδας κορυφαίων πολιτικών παραγόντων με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, να συλλαμβάνουν, να μελετούν, να υποστηρίζουν με φανατισμό και πάθος και να εκτελούν μια πολιτική απόφαση (του δημοψηφίσματος), να είναι επιτυχημένη και μετά από λίγο να την παίρνει ο επικεφαλής πίσω είναι ανήκουστη, τραγική και ντροπιαστική.

Είναι αδιανόητο μια ομάδα ανθρώπων που όπως οι ίδιοι απέδειξαν, δεν είναι σε θέση να αναλύσουν ένα τόσο σοβαρό θέμα και να έχουν τόσο δυσθεώρητη άγνοια της πραγματικότητας, να έχουν κατορθώσει, -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται-, να πείσουν έναν ολόκληρο λαό πως έχουν τις ικανότητες να κυβερνήσουν.

Κλείσιμο
Ο χειρισμός του δημοψηφίσματος, από την γέννησή του σαν ιδέα στους ανθρώπους αυτούς μέχρι και την αλλαγή της απόφασης της πλειοψηφίας, δείχνει παιδαριώδη έλλειψη κάθε ίχνους σοβαρότητας.

Είναι πολύ σοβαρό και επικίνδυνο για μία χώρα, που δεν έχει και λίγα σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει, να έχει μια αντιπολίτευση που έχει κατακτήσει επαξίως και με το σπαθί της τον χαρακτηρισμό του ασόβαρου.

Πολιτικοί και πολίτες οφείλουν επιτέλους να κατανοήσουν ότι δεν είναι παιδικός σταθμός η διακυβέρνηση μίας χώρας. Δεν μπαίνει στο κορυφαίο αξίωμα “για να μάθει το παιδί”.

Και ειλικρινά αναρωτιέμαι μερικές φορές αν τα παιδάκια του παιδικού σταθμού του δημοψηφίσματος που “γιορτάζουμε” σήμερα, προλαβαίνουν να ενηλικιωθούν μέσα σε 3 - 4 χρόνια ή μένουν παιδάκια. Πολλά από αυτά γιατί τελικά ίσως μόνο αυτό μπορούν.

Υγ: Φανταστείτε μόνο τι θα έλεγε ο κύριος υπεύθυνος του απίστευτου αυτού φιάσκου κος Αλέξης Τσίπρας αν το ΟΧΙ του στο δημοψήφισμα του, το είχε κάνει ΝΑΙ ο σημερινός πρωθυπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK