Η Ελλάδα του “κάγκουρα” δεν έχει μέλλον
yiannis_antypas_blog

Γιάννης Γ. Αντύπας

Η Ελλάδα του “κάγκουρα” δεν έχει μέλλον

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε το βίντεο ενός “κάγκουρα”(*), (ας μας επιτραπεί ο όρος μιας και νομίζουμε πως μόνο αυτόν θα καταλάβαινε), που δελεάζει ένα γατάκι για να το ρίξει κλωτσώντας το στην θάλασσα.

Με μεγάλη έκπληξη είδαμε και την αντίδραση του στην έκταση που πήρε το γεγονός που κατ’ αυτόν είναι και παράλογη και του δημιουργεί και έκπληξη και αποτροπιασμό! Βρισιές, τραμπουκισμοί, νταηλίκια, φωνές, απειλές.

Είναι δε αξιοσημείωτο πως με μια γρήγορα ματιά στο facebook του θα βρει κάποιος αντι-κυβερνητικές φωτογραφίες οι οποίες αντί να έχουν παραγωγική κριτική έχουν μόνο χυδαιότητες και βρισιές.

Αυτός στο βίντεο είναι ο τύπος του Έλληνα που όλοι έχουμε συναντήσει κάποια στιγμή όπου αν με λάθος του βάλει τη ζωή άλλων σε κίνδυνο στο δρόμο, μετά θα τους ζητήσει και τον λογαριασμό φωνάζοντας.

Όλα αυτά προφανή, εκφράζει δυστυχώς όμως ένα μέρος της Ελλάδας του 2022. Ενταξει ο άνθρωπος αυτός είναι “καγκουρας” με πατέντα. Όμως δεν βρέθηκε ένας/μία από τους παρισταμενους/νες να τον εμποδίσει ή να διαμαρτυρηθεί για την πράξη του; Κανένας; Καμία; Μόνο να χαχανιζουν επέλεξαν;

Αυτούς τους νέους ανθρώπους ποιοί/ές τους ανέθρεψαν έτσι, ώστε να μην μπορούν να διακρίνουν την σημασία της πράξης τους. Ποιες είναι οι αιτίες μιας τέτοιας ανατροφής; Υπολογίζοντας ηλικιακά αυτα τα παιδιά έχουν γονείς γυρω στα 50 με 60. Αυτή η γενια νεοελλήνων, όχι όλων βεβαια, ανατραφηκε απο την περίφημη γενιά της Μεταπολίτευσης ή όπως πολλοί ονομάζουν της γενιάς του Πολυτεχνείου.

Αυτή λοιπόν η γενιά εξέθρεψε μια γενιά από αυτάρεσκους, επιθετικούς “κάγκουρες” που τα μόνα που ξέρουν είναι ότι ποτέ δεν κάνουν λάθος, ποτέ δεν έχουν υποχρεώσεις, ότι έχουν μόνο δικαιώματα. Ακριβώς δηλαδή όπως γαλουχήθηκε συνειδητα η πρώτη Μεταπολιτευτική γενιά (ή γενια του Πολυτεχνείου).

Κλείσιμο
Δεν είναι παράλογο να περάσει από το μυαλό κάποιου πως πολλά από τα έντονα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και πολλές δεκαετίες την χώρα οφείλονται ΚΑΙ σε αυτό το νταντεμα των πολιτών. Και οι κύριοι υπαίτιοι που άρχισαν αυτόν το καταστροφικό δρόμο, έχουν και όνομα και συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

Τρία συμπεράσματα:


Αυτή η Ελλάδα των λογής “καγκουρων” δεν μπορεί να παράγει τίποτα αξίας, μόνο να καταστρέφει και να διώχνει έξω αυτούς που μπορούν να παράξουν κάτι και να βελτιώσουν τις συνθήκες για όλους μας.

2. Μπράβο στη κυβέρνηση που κινήθηκε ταχύτατα στην διερεύνηση. (Να θυμίσουμε πως η κακοποίηση ζώων έγινε κακούργημα με ΝΔ. (Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον για άλλη μια φορά "δεν πρόλαβε").

3. Ας γίνει ο “κάγκουρας” αυτός παράδειγμα προς αποφυγή σε όλους τους άλλους επίδοξους “κάγκουρες”.


(*) Κάγκουρας: (αργκό) νεαρός που φέρεται αλήτικα λόγω συνοικιακών φίλων και παρέας και συχνά είναι βιαιοτερος από τον μέσο όρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK