Μια πραγματική ευκαιρία για δημόσια διπλωματία;
yiannis_antypas_blog

Γιάννης Γ. Αντύπας

Μια πραγματική ευκαιρία για δημόσια διπλωματία;

Πρόσφατα η ιστοσελίδα Nordic Monitor του αυτοεξόριστου δημοσιογράφου Abdullah Bozkurt που εδώ και χρόνια ειδικεύεται σε θέματα που αφορουν την Τουρκία δημοσίευσε στις 5 Απριλίου, ένα άρθρο για τον νέο πύραυλο της Τουρκίας τον Cakir. Ο πύραυλος αυτός έχει βεληνεκές 150 χλμ και μπορεί να εκτοξευθεί απο την ξηρα, από πλοία, από μαχητικά αεροσκάφη και από drones

Πέρα της σημασίας ενός τέτοιου όπλου -και τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας για το τι παράγει η χώρα μας εν αντιθέση- αξιοσημείωτο είναι πως στο σχετικό βίντεο της κατασκευάστριας εταιρείας Roketsan ο στόχος των πυραύλων είναι υποδομές σε ένα ελληνικό νησί.

Σε μια τετοια συγκυρία, όπου η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία αλλάζει άρδην το γεωπολιτικό σκηνικό και η Τουρκία προσπαθεί να εμφανιστεί ως παραγοντας ειρήνης, η δημοσίευση τετοιων βίντεο αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση. Αν κάποιος λάβει δε υπόψη του και την εδώ και μερικά χρόνια προσπάθεια της τελευταίας να αμφισβητήσει το καθεστώς των Ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, η πρόκληση καταντά απόδειξη προθέσεων.

Είναι κατά την γνώμη μας μια χρυσή ευκαιρία για δημόσια διπλωματία ωστε να “απογυμνωθεί” η επιθετικότητα της Τουρκίας από τις υπεκφυγές της. Οι ευκαιρίες αυτές είναι σπάνιες και το timing για τη Δύση δεν μπορούσε να είναι καλύτερο.

Οι υπεύθυνοι της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να χάσουν αυτή την ευκαιρία αλλά να την αναδείξουν άμεσα ως ένα χειροπιαστό τεκμήριο τουρκικών απειλών αλλά και ενδεχόμενων προθέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK