Μικρόψυχοι, κοντόφθαλμοι, μικρόνοες
georgio_d_andreou_blog

Γιώργος Δ. Ανδρέου

Μικρόψυχοι, κοντόφθαλμοι, μικρόνοες

Έσπευσαν κάποιοι να ασκήσουν   κριτική στον πρωθυπουργό     για τη   συμμετοχή του στο γνωστό δείπνο στην Αντίπαρο, με συνδαιτυμόνες παγκόσμιου κύρους, προβολής και εμβέλειας προσωπικότητες και ειδικά για τη μετάβασή του με σκάφος του Λιμενικού.

Προσωπικότητες που, αποδεδειγμένα, μπορούν να επηρεάσουν την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, να κατευθύνουν την διεθνή κοινή γνώμη και να προβάλλουν τη χώρα, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Μικρόψυχα, κοντόφθαλμα.

Βρήκαν ευκαιρία να παραστήσουν τους τιμητές και προστάτες του δημοσίου χρήματος που δήθεν «διασπαθίζει» ο πρωθυπουργός συμμετέχοντας σε «δείπνα διακοπών», χρησιμοποιώντας δημόσια μέσα. Λες κι είχε ανάγκη ο συγκεκριμένος.

Και όπως το συνηθίζουν, από κακεντρέχεια, αναφέρονται στον πρωθυπουργό της χώρας, με το υποκοριστικό «Κούλης», θεωρώντας ότι έτσι, αυτό υπαγορεύει το φτωχό και άγονο μυαλό τους, μειώνουν την προσωπικότητά και το κύρος του.

Οι πολίτες όμως που αγαπούν τη χώρα και θέλουν την προκοπή της και μέσα από αυτή τη δική τους προοπτική, οι πολλοί δηλαδή, συμφωνούν και αποδέχονται τον πρωθυπουργικό κοσμοπολιτισμό. Θεωρούν εθνικό καθήκον του πρωθυπουργού τις συναντήσεις, τις προσωπικές σχέσεις και τα δείπνα με τους μεγάλους και δυνατούς της γης, αυτούς που μπορούν να στηρίξουν, ειδικά στην παρούσα συγκυρία που το έχει ανάγκη, την πορεία της χώρας, τον Τουρισμό, τον πολιτισμό, την οικονομία, την ανάπτυξη. Δεν θεωρούν μεμπτό, αντίθετα επιβεβλημένο, το ότι ο πρωθυπουργός πήγε στην Αντίπαρο στην συγκεκριμένη συνάθροιση, χωρίς να το κρύβει, με σκάφος του Λιμενικού. Πέρα από το ότι είναι και θέμα χρόνου και κυρίως ασφάλειας.

Κλείσιμο
Το αυτονόητο που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταλάβουν, οι μικρόνοες είναι πως η συνάθροιση αυτή καθ’ εαυτή και οι δημόσιες δηλώσεις τόσο του Τομ Χανκς όσο και των άλλων συνδαιτυμόνων, υπέρ της χώρας μας και η τεράστια προβολή και απήχησή τους διεθνώς, αποτελούν εθνική επένδυση και αποτιμώνται πολλαπλάσια σε θετικές συνέπειες και χρήματα, από το ελάχιστο κόστος μετάβασης του σκάφους του Λιμενικού στην Αντίπαρο.

Ευτυχώς για την χώρα, έτσι θέλουν τον πρωθυπουργό , οι πολλοί. Τον προτιμούν από τον πρώην με το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» που «κρυβόταν» σε σκάφη επιχειρηματιών για διακοπές, με τα πλοία του λιμενικού να φρουρούν, περιπολώντας, τις εν κρυπτώ αποδράσεις του.

Οι πολλοί:

Αφήνουν τη μιζέρια και την κακομοιριά σε αυτούς που θεωρούν πως, αποκαλώντας τον πρωθυπουργό της χώρας «Κούλη», χασκογελώντας με κακεντρεχή εμφανή ανοητότητα, τον μειώνουν, κάνουν αντιπολίτευση και ανυψώνονται οι ίδιοι στα μάτια της κοινωνίας, ενώ αληθώς αυτοϋποτιμώνται. Όταν βέβαια τους επισημανθεί πως είναι κακοήθεια να βρίζεις και να υποτιμάς δημόσια οποιονδήποτε, πολλώ μάλλον τον πρωθυπουργό της χώρας σου, επικαλούνται κουτοπόνηρα, το «χιούμορ», χάρισμα που στερούνται προφανώς, όπως δείχνουν οι επιλογές τους εν γένει.

Αδιαφορούν, κουράστηκαν, για τις ανούσιες και αήθεις συμπεριφορές, που εκφέρονται, επίσημα από κομματικά όργανα και ανεπίσημα από αυτοπροσδιοριζόμενους ως αριστερούς, στελέχη και οπαδούς, φορείς του ανύπαρκτου «ηθικού πλεονεκτήματος», όπως αυτοχαρακτηρίζονται φιλάρεσκα.

Πέρασαν όμως ήδη δύο χρόνια και λογικά θα έπρεπε οι πολίτες να είχαν αρχίσει να ξεχνάνε.

Δυστυχώς όμως ή μάλλον ευτυχώς φροντίζουν, κάποιοι, να τους υπενθυμίζουν :
Τη νοσηρή παρουσία τους στο δημόσιο βίο
Τη μίζερη αντίληψή τους για τη χώρα, τους ανθρώπους και τις προοπτικές της.
Την αδυναμία τους να δούνε που πάει ο κόσμος , το μέλλον, η πραγματική ζωή.
Το κόλλημά τους σε ξεπερασμένες και καταδικασμένες από την ιστορία ιδεολογίες, με ανύπαρκτες προοπτικές.
Τις απειλές για «διαφορετικούς» επόμενους γύρους

Υπενθυμίζουν, κάθε μέρα, σε όσους πολίτες επέλεξαν να γυρίσει η χώρα σελίδα και να ξεφύγει από τη μίζερη εσωστρέφεια, πως έκαναν άριστη επιλογή το 2019 και άριστα εξακολουθούν να στηρίζουν τον πρωθυπουργό στην προσπάθειά του για εκσυγχρονισμό της χώρας και της πορείας της προς το πραγματικό και ρεαλιστικό μέλλον, στην Ενωμένη Ευρώπη και το Δημοκρατικό κόσμο. Είναι ορατή η συντελούμενη πρόοδος, παντού, παρά τις παγκόσμιες αρνητικές συγκυρίες. Η πρόοδος που αρνούνται να δουν και να παραδεχτούν οι μικρόψυχοι.

Πέρασαν δύο χρόνια και αντί να μειώνεται η απήχηση της Κυβέρνησης που ασκεί εξουσία, φθείρεται η μίζερη, φτωχή αντιπολίτευση, που υπενθυμίζει συνεχώς την ποιότητά της και τι συνέπειες είχε η παρουσία της στη χώρα και ευαγγελίζεται να ξαναφέρει. Ευχής έργο να συνεχίσουν έτσι. Ο «ξενοδόχος» , ο λαός, παρακολουθεί άγρυπνα, βλέπει, λογαριάζει και αποφασίζει ανάλογα.

O Γιώργος Ανδρέου είναι δικηγόρος (www.andreoulaw.gr)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα